WK Voetbal 2022

Winnaar EK 2020 aan het woord

Italië Wint

De allerbeste zijn tijdens het grootste spel dat Scorito tot nu toe heeft aangeboden. Het winnen van de EK 2020 poule is slechts voorbestemd aan één persoon. Een individu die zich onderscheidt van een menigte die bestaat uit ruim 567.000 deelnemers! De kans dat je de loterij of een Nobelprijs wint is groter. Glansrijk opgenomen bij de Scorito Legends die een spel hebben gewonnen is Carola op Scorito bekend als Herera59, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen: het is schoonzoon Tim die de bloemen heeft verdiend. Hij is het brein achter de winnende score van het EK 2020!


11 november 2022 in WK 2022

Keuzes van de winnaar

Dus wij spreken met het brein achter het winnende account, Tim van 39 uit Haarlem. In het dagelijkse leven is Tim loodgieter, maar wanneer er een EK of WK in aantocht is dan vult hij zijn tijd met het invullen van pooltjes. Tim lachend: “Dat valt reuze mee, maar tijdens het afgelopen EK ging het wel goed ja. Mijn schoonmoeder speelde mee met haar collega’s en vroeg of ik haar poultje wilde invullen. Dat hoef je aan mij geen twee keer te vragen.” We kunnen stellen dat Carola de juiste persoon heeft aangewezen om de honneurs waar te nemen. “Ik speelde zelf mee met het EK-spel van de plaatselijk kroeg. Het was mijn jaar denk ik, want dat spel won ik ook!”

Maar hoe win je nou een EK poule van ruim een half miljoen (!) tegenstanders. Dan moet Tim wel een flinke portie geluk gecombineerd met een uitmuntende voetbalkennis hebben. Of hij stamt af van Nostradamus. Het laatste wordt ontkracht door Tim: “ik heb veel op gevoel ingevuld. Kijkende naar de wedstrijden vulde ik vaak mijn eerste ingeving in. Heb ik niet direct een uitgesproken favoriet in mijn hoofd? Hoppakee, gelijkspelletje. Daarnaast had ik veel vertrouwen in Engeland en Harry Kane. Zeker gezien de vele thuiswedstrijden die Engeland speelde.”

Kijken in de kantine

Tim had zoveel vertrouwen in de Britten dat hij voorafgaand ook Engeland tipte als Europees Kampioen én in de finale ook Engeland liet winnen tegen Italië. Gedurende het spel onderscheidde hij zich van de concurrentie met vele correcte uitslagen. Toen hij gedurende de kwartfinales knap een flink gat sloeg met de concurrentie begon hij zich bijna onschendbaar te voelen. Maar toen na de halve finale een concurrent van plek 2 naar circa plek 30 werd gebonjourd, begreep Tim dat het nog niet gedaan was.

De finale keek Tim in de voetbalkantine. “Mijn teamgenoten wisten natuurlijk van mijn koppositie in het Scorito-spel. De finale hebben we in de voetbalkantine gekeken. Eerst overheerste er chagrijn bij mij. Met de overwinning van Italië dacht ik het spel verloren te hebben, bovendien was ik teleurgesteld dat Engeland niet won.” Maar na de snelle berekening van Scorito bleek hij toch gewonnen te hebben. “Daar werden wel wat pilsjes op gedronken in de kantine!”

Verwachtingen WK 2022

Heeft de meestervoorspeller nog tips voor zijn concurrenten? Tim lachend: “het thuisvoordeel laat ik tijdens dit WK minder zwaar meetellen. Maar schuw het niet om een gelijkspelletje in te vullen als je geen duidelijke favoriet ziet in de wedstrijd.” Wie is de favoriet, Tim? “Om mij heen hoor ik heel vaak Argentinië, maar zelf denk ik eerder aan Brazilië of Frankrijk. Argentinië speelt met Nicolás Otamendi achterin. Dat gaat hem niet worden tegen een Kylian Mbappé of Neymar.” Daarbij moeten we wel opmerken dat Nicolás Otamendi in de Champions League met Benfica tegen het PSG van zowel Mbappé als Neymar tweemaal niet verloor én bovenaan in de groep eindigde..

Tim heeft ook geen moeite een voorspelling te geven voor het Nederlands Elftal. “Als Daley Blind speelt, dan komen we niet verder dan de groepsfase. Maar als Tyrell Malacia speelt en Louis van Gaal kiest voor Justin Bijlow op het doel dan komen we in de halve finale, puur vanwege het speelschema.” Vanuit onze kant even een quizvraag tussendoor: Voor welke club zou Tim zijn?

Last but not least, welk land gaat de verrassing van het toernooi worden? Tim heeft een hoge pet op van Denemarken, maar dat mag hij niet meer kwalificeren als verrassing. “Nee, ik denk dat Wales weleens zou kunnen verrassen, aan de hand van Gareth Bale.”

Wij zijn benieuwd of Tim weer hoge ogen gaat gooien, dit keer met zijn eigen account!


Deel dit artikel
Gamecenter