BondsCoach

Team van de Finales

BC Tvdr Header (1)

De laatste twee wedstrijden van het WK stelden niet teleur. Een duidelijk moegestreden Marokko kwam tekort tegen de stugge Kroaten. Na een 2e plek vier jaar geleden slaagt Kroatië er wederom in om met een medaille huiswaarts te keren. De finale leek 80 minuten lang eenrichtingsverkeer tot een zeker Kylian Mbappé de boel op zijn kop zette. Een verlenging volgde en na twee goals in deze verlenging moesten strafschoppen uitkomst bieden. De Argentijnen namen deze net iets beter en mochten zich voor de derde maal uitroepen tot wereldkampioen. Zien wij de overwinnende landen ook terug in het BondsCoach Team van de Ronde?


19 december 2022 in WK 2022

Het laatste Team van de Ronde

Het antwoord op de hierboven gestelde vraag is overwegend ja! De absolute puntenpakker is natuurlijk verliezend finalist Kylian Mbappé. Hij maakte als tweede speler ooit een hattrick in de finale (na Geoff Hurst namens Engeland in 1966) en wist ook in de penaltyreeks te scoren. Wat een klasse! Deze doelpuntenregen van Mbappé werd beloond met 644 punten. Die andere ster in de WK-finale deed niet veel voor hem onder. Lionel Messi maakte er twee en wist ook raak te schieten in de strafschoppenserie. Hij kreeg hiervoor 388 punten. 

Met Joško Gvardiol en Achraf Dari waren er twee scorende verdedigers in de troostfinale. Een scorende verdediger levert natuurlijk veel punten op! De Kroaat verdiende er 300 en de Marokkaan ontving 216 punten voor zijn bijdrage in de troostfinale. De overige plekken zijn weggelegd voor de Argentijnen Ángel di Maria, Alexis Mac Allister en doelman Emiliano Martínez.

BC Tvdr 7 Artikel

Deel dit artikel
Gamecenter