WK 2022 | Voorbeschouwing

Frankrijk - Marokko

FRAMAR

Na eerst Spanje en Portugal te hebben verslagen, stomen de Marokkanen verder noordwaarts op. Daar wacht het allergrootste obstakel tot nu toe: regerend wereldkampioen Frankrijk. Alleen Les Bleus kan voorkomen dat er op zondag 18 december een Afrikaans land in de finale staat van het wereldkampioenschap voetbal.


14 december 2022 in WK 2022

Woensdag 14 december 20:00 Frankrijk - Marokko
Dat een land uit Afrika het tot de laatste vier schopt is al een unicum. En dat het uiteindelijk Marokko werd, is opvallend te noemen. In de laatste zeven edities aan de Africa Cup was het maximale eindstation voor de Leeuwen van de Atlas slechts een kwartfinale. Alles lijkt echter te kloppen bij de Marokkaanse formatie dit WK. Defensief is het op orde (nog steeds slechts één tegengoal), het middenveld kent met Sofyan Amrabat één van de beste spelers van het WK en de aanval zorgt voor de nodige dreiging in combinatie met een ongekende werklust.

Frankrijk zet daar een sterrenteam tegenover die het in de kwartfinale tegen Engeland zeer lastig had. De twee goals, een sterk afstandsschot en een van richting veranderde kopbal, laten nou niet zien dat Frankrijk de tegenstander overrompelde. Tel daar de gemiste strafschop van Engeland nog eens bij op, en Frankrijk mag van geluk spreken dat zij überhaupt in de halve finale staan. Maar hoewel het spel niet sprankelend is – dat was het tijdens de titel in 2018 ook niet – staan de Fransen er wel gewoon weer. En dan zijn zij een ploeg om rekening mee te houden.

Het is nog wel even afwachten of Marokko heelhuids uit de strijd met Portugal is gekomen. Hakim Ziyech werd al vroegtijdig gewisseld met een blessure en aanvoerder Romain Saïss moest zelfs per brancard van het veld gedragen worden. In de wat dunne selectie van Marokko kunnen deze twee essentiële schakels lastig adequaat vervangen worden. Iets waar Frankrijk absoluut geen probleem mee heeft. Zelfs hun tweede team zou goed partij kunnen bieden tijdens dit toernooi. Dat gegeven, en de ervaring van de Franse equipe zorgen ervoor dat Kylian Mbappé en zijn landgenoten de favoriet zijn voor een plek in de finale.

Andere halve finale:
Argentinië - Kroatië

 


Deel dit artikel
Gamecenter