WK 2022 | Voorbeschouwing

Kroatië - Marokko

Troost KROMAR

Twee landen van Groep F zijn nog actief tijdens het laatste weekend van het WK. Verrassend genoeg zit België – het land wat door bijna 2% van de Scorito-deelnemers als eindwinnaar is gekozen – daar niet tussen. Wel Marokko en Kroatië. Zij hebben met het uitschakelen van Spanje, Portugal en Brazilië er ook voor gezorgd dat nog een extra veertig procent van de deelnemers de verkeerde eindwinnaar heeft ingevuld. Je pooltjes hebben een deuk opgelopen, maar het toernooi in Qatar gaven zij kleur.


15 december 2022 in WK 2022

Zaterdag 17 december 16:00 Kroatië - Marokko
Kroatië gaat op voor de derde (troost)finale in slechts zes deelnames. Bij hun eerste deelname in 1998 pakten zij gelijk de bronzen medaille. Maar in hoeverre wil Kroatië nog strijden om een troostprijs nu zij al een keer aan de échte finale geproefd hebben? Hoe anders is de situatie van Marokko. Als eerste Afrikaanse land hebben zij de halve finales van het WK behaald. Reken er maar op dat zij er alles aan gaan doen om die derde plek te bemachtigen. Of alleen strijdlust genoeg is, is nog maar de vraag.

Want de blessures bij Marokko beginnen zich langzaam op te stapelen. Stond op het wedstrijdformulier tegen Frankrijk nog het centrale duo Romain Saïss en Nayef Aguerd genoteerd, na een half uur voetballen waren beide mannen niet meer op het veld te bekennen. Toch lieten hun vervangers tegen Frankrijk ook zien over genoeg kwaliteit te beschikken en gaven zij tot de beslissende 2-0 nog veel weerstand aan de regerend wereldkampioen. En bij Kroatië begon de machine juist voor het eerst dit toernooi kleine mankementen te vertonen.

De wedstrijd van zaterdag is een herhaling van de openingswedstrijd van beide landen. In een afwachtend duel kwamen zij destijds niet tot scoren. Ditmaal staat er meer op het spel, en ondanks de gretigheid van de Marokkanen lijkt Kroatië toch iets meer ervaring te hebben op dit podium. Dat kan net de doorslaggevende factor zijn voor een overwinning. Ook de statistieken zijn in het voordeel van het Europese land: sinds 1982 wordt de troostfinale steevast gewonnen door een land die zich via de UEFA heeft gekwalificeerd


Deel dit artikel
Gamecenter