WK 2022 | Voorbeschouwing

Japan - Kroatië

JAPKRO

Kroatië wist zich met een gelijkspel tegen naaste concurrent België te verzekeren van een plek in de achtste finale. De finalist van het vorige WK hinkte na het fluitsignaal op twee gedachten: wel tevreden met het bereiken van de knock-outfase, minder fraai dat nu in de achtste finale Spanje wacht.


2 december 2022 in WK 2022

Maandag 5 december 16:00 Japan - Kroatië 
Fris gedoucht plaatsten de Kroaten zich voor de televisie, volledig klaar om de volgende tegenstander te analyseren. Hoe stoppen wij Pedri en Gavi? Welke speler schaduwt Busquets? De antwoorden op die vragen krijgen wij nooit te weten. Na wederom een geweldige comeback was het namelijk Japan die de overwinning in Groep E opeiste. Het nieuwe affiche in de achtste finale luidt: Japan – Kroatië.

Het goed combineerde Japan, gedreven door een onuitputbare wilskracht, speelde in de tweede helft tegen zowel Duitsland als Spanje verzorgd voetbal. Maar in de eerste helft werden zij door diezelfde landen wel enigszins van de mat getikt. De twee overwinningen van Japan zijn daarom geflatteerd, maar voor de Kroatische bondscoach Zlatko Dalić wacht wel de belangrijke taak hoe hij de loopwonderen van het Japanse elftal af kan stoppen.

Kroatië kan in ieder geval leunen op hun sterke defensieve resultaten. Marokko en België kwamen beiden niet tot scoren tegen de Kroaten. Zelf creëert het land echter ook weinig. Alleen tegen Canada werden er goals gemaakt, maar dat was wel nadat Canada volledig op de aanval ging spelen. Vergeleken met vier jaar terug ontbreekt de echte kwaliteit in de aanval. Kramaric blijkt geen Mandzukic en ook Perisic wordt met de dag ouder.

Kansen dan voor de Japanners? Nee, want als Kroatië verstandig is, laten zij Japan het spel maken. Tegen teruggetrokken tegenstanders heeft Japan het namelijk erg lastig.Terwijl Spanje en Duitsland er gezamenlijk 11 maakten tegen Costa Rica, kwam Japan tegen hen niet tot scoren. Vanuit de counter kan Kroatië dan toeslaan en zo de wedstrijd beslissen. De Japanners stelen de harten, de Kroaten het ticket naar de kwartfinale.

Voorbeschouwingen andere achtste finales
Nederland - Verenigde Staten
Argentinië - Australië 
Frankrijk - Polen 
Engeland - Senegal 
Marokko - Spanje
Brazilië - Zuid-Korea
Portugal - Zwitserland 


Deel dit artikel
Gamecenter