WK 2022 | Voorbeschouwing

Argentinië - Australië

ARGAUS

Het Argentinië van Lionel Messi tegen een voetbaldwerg. Waar kennen wij dat ook alweer van? Na de verloren openingswedstrijd van Argentinië tegen Saudi-Arabië herstelden de Argentijnen de geleden schade. Makkelijk ging het niet, want een opleving van sterspeler Lionel Messi tegen Polen was nodig om de ban te breken.


1 december 2022 in WK 2022

Zaterdag 3 december 20:00 Argentinië - Australië
Australië kwam in de WK-kwalificatie niet verder dan een derde plek achter Saudi-Arabië en Japan. Toch lukte het de Aussies om zowel Tunesië als Denemarken voor te blijven. Die prestatie hebben zij volledig aan zichzelf te danken, want beide concurrenten werden verslagen in een rechtstreeks duel.

Ook tegen Argentinië zal Australië vlammend beginnen, net zoals zij tegen Frankrijk deden. Die aanvalslust leverden hen direct een doelpunt op. Later in de wedstrijd bleek de regerend wereldkampioen net een maatje te groot. Argentinië kan dat ook zijn, maar wel met de nadruk op kan. Want de lovende woorden vooraf voor de ploeg van Lionel Scaloni worden nog niet waargemaakt. De lange ongeslagen reeks werd in de eerste de beste wedstrijd beëindigd.

Toch zijn de spelers van Argentinië stuk voor stuk beter dan de spelers die Australië op mag stellen. Wellicht blijft het dan lang 0-0, maar hoe dichter de klok richting de negentig minuten tikt, hoe meer de benen van de Australiërs vol gaan lopen na drie intensieve wedstrijden in de groepsfase. Een verdediger die net een gaatje net niet dicht kan lopen en de ervaren Lionel Messi en Angel di Maria slaan toe.

Voorbeschouwingen andere achtste finales
Nederland - Verenigde Staten
Frankrijk - Polen 
Engeland - Senegal 
Japan - Kroatië
Marokko - Spanje
Brazilië - Zuid-Korea
Portugal - Zwitserland 


Deel dit artikel
Gamecenter