WK 2022 | Voorbeschouwing

Marokko - Spanje

MARSPA (1)

Feest in Marokko! Na 36 jaar is het de 'Leeuwen van de Atlas' weer gelukt om de groepsfase van het WK te overleven. De overwinningen op België en Canada zorgden er zelfs voor dat Marokko als groepshoofd naar de knock-outfase gaat. De beloning voor deze schitterende prestatie? Een confrontatie met wellicht één van de beste voetbalnaties van dit moment: buurland Spanje.


2 december 2022 in WK 2022

Dinsdag 6 december 16:00 Marokko - Spanje
Spanje in de groepsfase kent meerdere gezichten. Overtuigend tegen Costa Rica, bij vlagen goed tegen Duitsland en erg slordig tegen Japan. Het wisselvallige is wellicht tekenend voor het relatief jonge elftal wat Luis Enrique het veld instuurt. Met Pedri, Gavi en Ferran Torres beschikken de Spanjaarden over geweldige spelers, maar kunnen zij op dit moment in hun carrière al de druk van het land aan?

Voor Marokko de taak om weer met veel energie de tegenstander te overrompelen. Net zoals zij tegen de Belgen deden. Mochten de aanvallende impulsen niet tot een doelpunt leiden, kan Marokko nog altijd leunen op zijn defensieve krachten. Zowel tegen België als tegen Kroatië werd de nul gehouden door het centrale duo Romain Saïss en Nayef Aguerd. Voeg daar nog even de backs van Paris-Saint Germain en FC Bayern München aan toe (Achraf Hakimi en Noussair Mazraoui) en je hebt een achterste linie waar menig land jaloers op is.

Als de supertalenten van Spanje onschadelijk worden gemaakt, mag Marokko zelf hopen op een geniale ingeving van hun eigen tovenaar: Hakim Ziyech. Want met zijn fluwelen traptechniek, een uitstekende vorm en het lef om het zo nu en dan vanaf een metertje of vijftig te proberen kan er zomaar iets magisch uit zijn hoge hoed getoverd worden.

Dat wonderbaarlijke scenario is echter niet vanzelfsprekend, en wanneer beiden landen hun niveau halen is het Spanje die doorgaat naar de kwartfinale.

Voorbeschouwingen andere achtste finales
Nederland - Verenigde Staten
Argentinië - Australië 
Frankrijk - Polen 
Engeland - Senegal 
Japan - Kroatië
Brazilië - Zuid-Korea
Portugal - Zwitserland 


Deel dit artikel
Gamecenter