WK 2022 | Voorbeschouwing

Brazilië - Zuid-Korea

BRAZKO

Een donderdagavond in Seoul, 2 juni 2022. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad kwam het kwik overdag tot een comfortabele vijfentwintig graden. De nationale trots maakte zijn opwachting voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen wellicht het meest iconische team op deze planeet: de Goddelijke Kanaries. Voor de Brazilianen luidde dit snoepreisje het begin in van hun vakantie, niet wetende dat een half jaar later de voorbereiding voor een kwartfinaleplek op het WK al daar moest beginnen.


3 december 2022 in WK 2022

Maandag 5 december 20:00 Brazilië - Zuid-Korea
In de vriendschappelijke wedstrijd won Brazilië met 5-1. Een snelle goal van Richarlison in minuut zeven bracht de Zuid-Amerikanen op voorsprong. Nog in de eerste helft kwam de gelijkmaker van de voet van Ui-Jo Hwang, een echt 'teamdoelpunt' na een lange periode van balbezit. Twee Braziliaanse strafschoppen verder (genomen door Neymar) en de stand van 3-1 betekende automatisch de startknop voor de sambavoetbalmachine die Brazilië op 5-1 bracht. In Qatar lijkt die knop vooralsnog goed verstopt. Tegen Servië en Zwitserland werd wel gewonnen, maar de favorietenrol die hen op voorhand werd toegedicht hebben zij nog niet waargemaakt.

De plaatsing van Zuid-Korea hebben zij gedeeltelijk aan henzelf, maar vooral aan het lot te danken. Dat de Portugezen in de slotwedstrijd even gas terugnamen en zo de Aziaten de kans gaven om langszij te komen was een cadeautje die Heung-Min Son en zijn maten maar al te graag uitpakten. Een paar dagen eerder – met de nederlaag tegen het laagste geklasseerde land op dit WK (Ghana) – leek uitschakeling nog nabij.

Dat zij echter niet opgaven – in de wedstrijd tegen Ghana knokten zij zich terug na een 0-2 achterstand – toont de goede teamgeest in de ploeg van de Portugese bondscoach Paulo Bento. Maar voetballend komen de Zuid-Koreanen toch echt te kort. Brazilië is op alle fronten sterker en een grote uitslag is daarom denkbaar. Helemaal als de fitte Neymar zijn ploeg bij de hand kan nemen. Wanneer hij het sambavoetbal activeert hebben de Zuid-Koreanen geen schijn van kans. Net als tijdens die voorzomer avond in juni.

Voorbeschouwingen andere achtste finales
Nederland - Verenigde Staten
Argentinië - Australië 
Frankrijk - Polen 
Engeland - Senegal 
Japan - Kroatië
Marokko - Spanje
Portugal - Zwitserland 


Deel dit artikel
Gamecenter