Roland Garros 2022

Vissen naar parels

Header Tennis Rg Verrassingen

Bij de Tennismanager zijn de meeste punten te verdienen wanneer je C- of D-spelers ver komen. Klein nadeel: die kans is bij de mannen relatief klein. Des te belangrijker om juist die enige mogelijke verrassing wel in je team te hebben. Bijkomend voordeel is dat jij de komende jaren dan tegen iedereen kan zeggen: “Zijn talent zag ik tijdens Roland Garros 2022 al.”


21 mei 2022 in Tennis

De eindzege op Roland Garros terwijl Nadal ook aan de startlijst staat, dat is maar voor weinig spelers weggelegd. Stanislav Wawrinka (C) is daar wel één van. De Zwitser komt wederom terug van een blessure, maar met de leeftijd van 37 jaar is het maar de vraag hoe sterk je nog terug kan komen. Met Marin Cilic (C) is er nog een oud-winnaar van een grandslam aanwezig, maar de laatste jaren kan de Kroaat niet overtuigen in Parijs. In 2017 en 2018 was hij nog wel goed voor een kwartfinaleplek, maar die tijden lijken voorbij.

Er zijn echter genoeg spelers wiens gloriejaren nog in het verschiet liggen. Bijvoorbeeld Taylor Fritz (C), die eerder dit jaar al liet zien over een goede vorm te beschikken. Op de snelle baan van Indian Wells versloeg hij Nadal in de finale. Een ander jong talent is Alex De Minaur (C), die in 2018 nog de titel Newcomer of the Year kreeg. Helaas heeft hij deze belofte nog niet kunnen inlossen, maar op het gravel van Barcelona maakte hij het eerder dit jaar Alcaraz nog wel moeilijk in de halve finale. Ook kunnen Alejandro Davidovich (C) en Sebastian Korda (C) wellicht verrassen. Vooral de Spanjaard Davidovich speelt graag op gravel en moest in het toernooi van Monte Carlo alleen buigen voor Tsitsipas in de finale. De slechts 21-jarige Korda heeft een on-Amerikaanse karaktertrek: hij wint op gravel meer partijen dan op hardcourt.

Jonge spelers kunnen in een korte periode hun spel sterk verbeteren. Dat is wellicht ook mogelijk voor Lorenzo Musetti (C) en Miomir Kecmanovic (C). Het is de vraag wanneer het Italiaanse talent Musetti zijn definitieve doorbraak kent. Maar op 18-jarige leeftijd wist hij al de vierde ronde te bereiken in Parijs. Nu hij wat ouder en constanter is geworden, is het mogelijk om deze prestatie te verbeteren. De ontwikkeling van Kecmanovic leek in 2021 even te stagneren, maar de Serviër heeft de weg omhoog weer gevonden. Hij had graag deze ontwikkeling willen bekronen met een titel, maar in de halve finale van München stond daar Botic van de Zandschulp (C) die hem de weg versperde. De Nederlandse laatbloeier is een zeer complete speler en verraste de wereld met een kwartfinaleplek bij de US Open. Sindsdien is hij eigenlijk alleen maar sterker geworden en is het zonde dat hij tegen Holger Rune (D) in zijn eerste ATP-finale moest opgeven wegens ademhalingsproblemen. Inmiddels is van de Zandschulp daar van hersteld en lijkt hij klaar voor weer een stap omhoog.

Nog eervolle vermeldingen zijn er voor Aslan Karatsev (D), die de titel Most Improved Player 2021 kreeg. Als hij dit jaar zich weer zo sterk verbetert, kan hij weleens ver komen tijdens de grand slams. Ook kijken we uit naar het debuut van Sebstián Báez (D) op Roland Garros. De gravelspecialist won het toernooi van Estoril en die overwinning smaakt naar meer. Kijk ook niet gek op als Francisco Cerundolo (D) zijn doorbraak gaat maken dit jaar. Indian Wells is qua prijzengeld het vijfde grootste toernooi van de wereld en als je daar de halve finale behaalt kan je wel wat. Wie ook in de prijzen viel bij de ATP Awards was Jenson Brooksby (D). De opmars van de Amerikaan is dus niet onopgemerkt gebleven, en bij deze nu voor jou als Scorito-speler ook niet.


Deel dit artikel
Gamecenter