Voorbeschouwing Australian Open | Dames

Stuivertje wisselen in de subtop

Collins Ps
Pro Shots / Imago

Het afgelopen jaar was het stuivertje wisselen om een plek in de top 10 van de WTA-ranking. Omdat het niveau zo dicht bij elkaar lag zijn er nu speelsters 'gedegradeerd' naar de B-categorie. Betaalde je in 2022 nog een dikke A-premie over Karolina Pliskova, Barbara Krejcikova en Naomi Osaki, nu kan je deze speelster selecteren zonder dat je een andere wereldtopper hoeft te laten liggen.


6 januari 2023 in Tennis

De tennisser met het meeste talent in de B-categorie is ongetwijfeld Naomi Osaka*. Maar het selecteren van de Amerikaanse Japanse gaat niet zonder risico. Vier grandslamtitels pronken in haar prijzenkast, maar op de laatste twee grand slams kwam zij niet verder dan de eerste ronde. Is het een gok als je haar neemt? Absoluut! Maar wel eentje die jou de overwinning in de Tennismanager op kan leveren.
* Naomi Osaka heeft wegens een blessure opgegeven.

Met Elena Rybakina kan je de zomaar winnaar van Wimbledon 2022 selecteren in de B-categorie. Het Kazachse servicekanon kiest de toernooien om te pieken goed uit, want haar overwinning op het Londense gras is de enige eindzege in de afgelopen drie jaar. Op de Australian Open is de lange Rybakina nog niet voorbij de derde ronde geraakt in drie deelnames, maar wanneer zij haar niveau haalt behoort dit absoluut tot de mogelijkheden. En vanaf daar kan zij zomaar doorstromen tot de finale, iets wat ze vorig jaar op een grandslam liet zien.

In de B-categorie vinden wij nog een voormalig grandslamwinnares: Barbora Krejcíková. Na een ongelukkig optreden op de US Open, kwam zij daarna pas écht in vorm: overwinningen op het hardcourt van Tallinn en Ostrava. Als zij die lijn in het jaar 2023 weet door te trekken kan zij met haar sterke backhand langs de lijn het iedere tegenstander lastig maken. Wat verstopt in de lagere regionen van de WTA-ranking kan zij dus zomaar de verstopte parel zijn voor jouw B-categorie.

In het vrouwentennis zijn er een aantal speelsters die zich helemaal kunnen opladen voor een grand slam. Danielle Collins behoort zeker tot die categorie. Haar halve finaleplek in 2020 toepte zij in 2022 zelfs nog even over. Toch heeft de Amerikaanse vechter pas twee WTA-titels op haar naam geschreven in de laatste vijf jaar. Ze presteert dus juist wanneer de hele wereld aandachtig kijkt, maar met haar finaleplek van vorig jaar heeft zij toch wel de verwachtingen hoger gespannen dan ooit. Kan zij het dan ook?

Met Simona Halep* en Petra Kvitová selecteer je twee dertigers die ooit tot de absolute wereldtop behoorden. Fijn, namen in je team die je tenminste kent, maar levert het ook wat punten op? Voor de Romeense Halep geldt dat dit zomaar het geval kan zijn in Melbourne. Na slepende blessures liet zij met haar halve finale-plek op Wimbledon zien dat wij haar nog niet mogen afschrijven. Na haar winst op het hardcourt van Toronto verwachtte de wereld een mooie run tijdens de US Open. Eindresultaat? Haar eerste ronde partij was de laatste wedstrijd die zij in 2022 speelde. Dat kwam voornamelijk door de gefaalde dopingtest. Haar schorsing kan worden opgeheven indien zij de bron van het verboden middel kan vinden, maar in welke vorm gaan wij haar zien? Vermoeid door de strijd om haar onschuld te bewijzen of juist getergd?

*vooralsnog is Simona Halep nog geschorst en mag zij niet deelnemen aan de Australian Open 2023.


Deel dit artikel
Gamecenter