Wimbledon 2023

Outsiders heren

Header Tennis Wbd Outsiders

Slechts zes weken tennist de wereldtop op gras. Daarmee is Wimbledon wellicht de meest interessante grand slam van de kalender. Ook op het gebied voor Scorito. De ATP-ranking kan genegeerd worden en de voorbereidingstoernooien zeggen net te weinig om een diepe run te voorspellen. Maar op basis van welke informatie moet je dan je B-spelers selecteren?


19 juni 2023 in Tennis

Te beginnen met de eerder behaalde prestaties op Wimbledon zelf. In de meest recente editie was daar plots de finaleplek voor Nick Kyrgios. De veelbesproken Australiër voegde eindelijk daden bij zijn woorden, maar kwam in de finale tegen Djokovic wel tekort. Het afgelopen half jaar liep door verschillende factoren in het water voor Kyrgios en bij zijn return in Stuttgart leek hij verre van fit. Maar onderschat hem nogmaals en je loopt wellicht een B-speler mis die tot de finale kan reiken.

In 2022 kwam thuisfavoriet Cameron Norrie tot de halve finale. Hij wist daar nog wel de openingsset tegen Novak Djokovic af te snoepen, maar moest uiteindelijk buigen voor de latere eindwinnaar. Een jaar eerder kwam hij al tot de finale op Queens en daarmee lijkt hij prima te presteren op gras. Dit jaar wil het nog niet lukken op de grand slams, maar als de Britten iemand naar de overwinning willen schreeuwen dan is het hun Norrie wel.

Als wij onze voeten nog een stap verder in de grasgeschiedenis zetten, zien wij met Matteo Berrettini en Hubert Hurkacz halvefinalisten van 2021. De Italiaan Berrettini kampte de afgelopen jaren met een slepende polsblessure die hem al lang weerhield om zijn oude topniveau te bereiken. Toch is hij bij uitstek dé grasspecialist die het de wereldtop lastig kan maken. Maar is hij al op niveau? Ook de lange Hubert Hurkacz moet servicegame na servicegame binnen kunnen meppen, maar heeft na zijn topprestatie twee jaar terug weinig indrukwekkends meer laten zien. Na toernooiwinst in Halle was hij de Scorito-lieveling voor Wimbledon 2022, maar na 1 ronde had een groot gedeelte van de deelnemers al een tennisser minder.

Wellicht een vreemde eend in de bijt in de B-categorie is de tweevoudig finalist van Roland Garros: Casper Ruud. Het is verleidelijk om de wereldtopper direct in je team te selecteren, maar zijn grasrecord is niet om over naar huis te schrijven. Met zijn hoge plek op de ranglijst ontwijkt hij in ieder geval wel de wereldtoppers in de eerste paar rondes.

Dit jaar zijn Andrey Rublev en Karen Khachanov ook weer welkom in Londen. Beide mannen presteerden goed op de afgelopen grand slams. Zo behaalde Rublev driemaal de kwartfinale in zijn laatste vier grand slams en doet de lange Khachanov daar nog zelfs een schepje bovenop: tweemaal de halve finale en een kwartfinale in de laatste drie deelnames. Vooral Khachanov is een interessante outsider die kan verrassen als hij de wereldtop laat in het schema treft.

De begin twintigers Jannik Sinner en Felix Auger-Aliassime bevinden zich in dezelfde achtbaan, maar wel in verschillende wagonnetjes. Sinner baant zich een weg richting de top-10 terwijl Auger-Aliassime zijn top achter hem lijkt te laten. Dit wordt geïllustreerd door hun beste prestatie op Wimbledon, een plek in de kwartfinale. Sinner bereikte dat vorig jaar nog, Auger-Aliassime een jaar eerder in 2021.

SCORITO WIMBLEDON POULE

Speel mee met de leukste Tennismanager van Nederland!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter