Wimbledon 2023

Verrassingen heren

Header Tennis Wbd Verrassingen

Wimbledon bij de mannen is bij uitstek het toernooi waar de normaal o zo betrouwbare ATP-ranking genegeerd kan worden. Dat is automatisch jouw startschot om eens goed te scouten in de C en D-categorie. Wie zijn de dark horses op het gras van Wimbledon en gaan jouw score doen laten exploderen?


19 juni 2023 in Tennis

Waar je bij de vrouwen nog wel eens een oud-winnaar in deze categorie kan vinden, is dat bij de mannen absoluut niet het geval. Grigor Dimitrov (C, halve finale 2014) en Milos Raonic (C, finale 2016) kwamen in het verre verleden wel ver op het Londense gras. De twee ervaren tennissers – allebei 32 jaar – zien wij tegenwoordig minder vaak wanneer de prijzen worden uitgedeeld. De voormalig nummer 3 van de wereld Dimitrov bungelt nu al enkele jaren rond de twintigste plek, maar beschikt dus wel over de vaardigheden om goed spel op gras te laten zien. Wellicht interessanter is Milos Raonic die na een slepende blessure weer terug op het veld is. Voorheen was het Canadese servicekanon een garantie voor een goede prestatie op Wimbledon, maar hoe fit kan je zijn als je twee jaar lang geen wedstrijd gespeeld hebt?

Denis Shapovalov (C) en Roberto Bautista (C) behaalden in een recenter verleden ook de halve eindstrijd, in respectievelijk 2021 en 2019. Maar tegenwoordig is de Canadees Shapovalov geen schim meer van de veelbelovende speler die hij ooit was en is begint Bautista op leeftijd te geraken. Toch kwam de 35-jarige Spanjaard al vier keer tot de tweede week en dat alleen is al een prestatie. Als hij dat nu weer voor jou doet als C-speler, is hij z’n plekje in jouw team meer dan waard.

Op gras moet Sebastian Korda (C) de vieze nasmaak van Roland Garros wegspoelen. Na zijn kwartfinaleplek op de Australian Open hoopte de Amerikaan zich nogmaals aan de wereld te laten zien maar hij moest zijn meerdere erkennen in de qualifier Offner. Tijdens zijn enige deelname aan Wimbledon kwam hij wel tot de vierde ronde en dat belooft wat. Mocht je nou van die statistiek smullen. Check dan ook even landgenoot Tommy Paul (C) die hetzelfde presteerde.

Zwem jij vaak tegen de stroming in? Wellicht moet je dan het trio Borna Coric (C), Yoshihito Nishioka (C) en Pablo Carreño (C) selecteren. Samen zijn zij goed voor 17 wedstrijden op Wimbledon in 15 deelnames en dan mag jij uitrekenen hoe bijzonder die prestatie is. Toch valt voor Coric en Nishioka te verdedigen dat zij gaan excelleren op Wimbledon. Coric is weer helemaal terug na blessures en Nishioka kwam op de eerdere twee grand slams al tot de vierde ronde. En Carreño dan? Ach, zie het vermijden van de Spanjaard maar als gratis tip.

Wie echt jaagt op goede spelers in de lagere regionen stuit op oude bekenden als Andy Murray (D), Stanislas Wawrinka (D) en Dominic Thiem (D). Alle drie hebben zij zo hun eigen redenen waarom zij niet meer wereldtop zijn. Voor Murray en Wawrinka is dat de leeftijd, maar bij de 29-jarige Thiem zou het er zomaar weer eens uit kunnen komen.

Voor verrassingen op Wimbledon kan je beter kijken naar welke spelers over een sterke service beschikken. In dat geval komen Ben Shelton (D), Maxime Cressy (D), Alexander Bublik (D) en natuurlijk John Isner (D) naar boven drijven. Maar durf jij te vertrouwen op spelers die het enkel van hun service moeten hebben? Of ga jij voor de wat meer completere spelers als Alejandro Davidovich (D), Jiri Lehecka (D) of Tallon Griekspoor (D)?

SCORITO WIMBLEDON POULE

Speel mee met de leukste Tennismanager van Nederland!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter