Wimbledon 2023

Outsiders dames

Header Tennis Wbd Outsiders

Achter de grote favorieten voor Wimbledon 2023 zijn er enkele outsiders te noteren die het de wereldtop graag lastig willen maken. Het verleden laat zien dat zij niet kansloos zijn. In de laatste twee finales bij de vrouwen kwamen er drie uit de B-categorie, Rybakina en Jabeur in 2022 en Pliskova in 2021. Wie gaan dat dit jaar worden en moet jij sowieso in je team hebben?


19 juni 2023 in Tennis

De hoogst genoteerde speelster is Jessica Pegula die in haar laatste zes grand slams viermaal tot de kwartfinale kwam. Toch komt zij minder goed uit de voeten op het gras in Londen en is een derde ronde vooralsnog haar beste prestatie daar. Haar goede resultaten uit de eerste helft van 2023 neemt zij in ieder geval nu mee naar de Britse hoofdstad en dat kan weleens het verschil zijn voor de Amerikaanse laatbloeier die pas sinds vorig jaar in de top 10 staat.

Petra Kvitova en Karolina Pliskova zijn twee Tsjechische dertigers wiens beste dagen achter de rug lijken. Maar Pliskova kwam begin dit jaar nog tot de kwartfinale in Melbourne en Kvitova is niet voor niets weer terug in de top 10. Beiden hebben zij ook hun lengte en goede service mee waardoor er gemakkelijk aces geslagen kunnen worden op het snelle gras van Wimbledon. Daarmee leggen zij de druk op de servicegames van hun tegenstanders en dat maakt hen een gevaarlijke outsider.

De Braziliaanse Beatrice Haddad Maia lijkt in de maanden voorafgaand aan Wimbledon uit een ander vaatje te kunnen tappen. Vorig jaar won zij twee grastoernooien achter elkaar in de voorbereiding op Wimbledon en dit jaar kwam zij verrassend tot de halve finale van Roland Garros. Op latere leeftijd lijkt nu alles op zijn plek te vallen en haar opmars is nog in volle glorie. Waar houdt het op voor een van de langste speelster van het WTA-circuit?

Tsjechië is volop vertegenwoordigd in de B-categorie, want ook Barbora Krejcikova en Karolina Muchova zijn hier terug te vinden. Sterker nog, van de beste honderd vrouwelijke tennissters zijn er negen Tsjechische. Met ruim een miljoen Tsjechische vrouwen tussen de 15 en 34, is elke 1 op de 110.000 vrouwen van die leeftijd daar terug te vinden in de top 100! Mooie cijfers, maar aan echte wereldtop ontbreekt het wel. Muchova kan na haar blessure daar wel weer komen, getuige haar finaleplek op Roland Garros. Voor Krejcikova geldt dat zij soms weken heeft waarin ze elke bal perfect raakt. Als dat nu op Wimbledon is, kan je niet om haar heen.

De Russische Darya KasatkinaVeronika Kudermetova en Liudmila Samsonova staan weer te popelen om zich te laten zien op Wimbledon. In een ver verleden kwam Kasatkina nog tot de kwartfinale (2018) en Samsonova wist op haar enige editie de vierde ronde te bereiken. Kudermetova koestert minder goede herinneringen aan het grastoernooi maar laat op de Masters-toernooien vaak wel goed tennis zien. Nu nog een keer op een grand slam!

SCORITO WIMBLEDON POULE

Speel mee met de leukste Tennismanager van Nederland!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter