Wimbledon 2023

Verrassingen dames

Header Tennis Wbd Verrassingen

Met Karolina Muchova, Magda Linette, Viktoria Azarenka en Tatjana Maria heb je al vier C of D-speelsters die in de laatste vier grand slams tot minimaal de halve finale kwamen. Deze dark horses leveren jouw twee weken lang een vracht punten op én het eeuwige opscheprecht. Want terwijl de wereld niets van hen verwachtte, had jij ze al geselecteerd in je Scorito Tennismanager. Wie zijn dit jaar de dark horses bij de vrouwen op Wimbledon?


19 juni 2023 in Tennis

De Belarussische Viktoria Azarenka (C) heeft een indrukwekkend palmares. Maar de pronkstukken daaruit dateren wel van zo’n tien jaar geleden. Tegenwoordig is het zeer wisselvallig, maar op de Australian Open liet zij weer zien tot wat zij in staat is – de halve finale. Op Wimbledon heeft ze al vier keer de kwartfinale bereikt, die grasondergrond ligt haar dus wel!

In de C-categorie vinden wij nog drie andere speelsters die op Wimbledon tot de kwartfinale kwamen: Madison Keys (C), Marie Bouzkova (C) en Sloane Stephens (C). De twee Amerikaanse (Keys en Stephens) deden dat beiden op hun twintigste, toen de wereld nog dacht dat zij een constante factor in de top van het vrouwentennis zouden worden. Bijna een decennium later heeft enkel Stephens een grand slam kunnen veroveren. Maar al dat talent kan toch niet volledig verdwenen zijn? Voor Bouzkova hoeven wij niet ver terug te bladeren in de geschiedenisboeken, zij kwam vorig jaar tot de laatste acht. Opmerkelijk, want in al haar andere grandslamoptredens (16) kwam zij nooit verder dan de tweede ronde.

Bovenstaande prestaties uit het verleden laten niet zien wie de toekomst heeft. Daarvoor moet er gekeken worden naar de uitslagen van de junioren op Wimbledon. Dan kan je met de winnares van 2017 wellicht hoge ogen gooien: Claire Liu (D). Of wat te denken van de winnares van 2015, Anastasia Potapova (C). De Russische versloeg dit jaar al de A-speelsters Caroline Garcia en Cori Gauff en kan daardoor zomaar doorstomen naar de tweede week van het toernooi.

Voor enige zekerheid moet je tegenwoordig bij Elise Mertens (C) en Qinwen Zheng (C) zijn. Zij halen vaker wel dan niet de derde ronde van een grand slam en dat is voor een C-speelsters al een fijne gedachte. Voor de Chinese Zheng geldt dat zij ook zomaar een paar rondes verder kan doorschieten, een scenario wat bij de Belgische Mertens de laatste jaren minder realistisch is. Voor het gemak hebben wij Zheng en Zhang in verschillende categorieën geplaatst, maar dat is ook terecht gezien de matige prestaties van Shuai Zhang in de laatste toernooien.

Namen in de D-categorie die wel kunnen verrassen zijn Marta Kostyuk (D) en Alycia Parks (D). Kostyuk veroverde eerder dit jaar al een WTA-titel en Parks was vooral eind 2022 goed op dreef op de indoor hardcourtbanen. Haar sterke service is een krachtig wapen op het snelle gras in Wimbledon. De jongelingen Emma Navarro (D) en Diane Parry (D) schopten het al eens tot de halve finale van het juniorentoernooi op gras (2019) en kijken daarom reikhalzend uit naar een nieuwe mooie prestatie voor zichzelf, maar in hun achterhoofd ook jouw score in de Scorito Tennismanager.

SCORITO WIMBLEDON POULE

Speel mee met de leukste Tennismanager van Nederland!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter