Wimbledon 2023

Favorieten heren

Header Tennis Wbd Favoriet

Iedere speler is op z’n best bij het meest prestigieuze tennistoernooi van de wereld: Wimbledon. Toch is het altijd afwachten hoe de tennissers omschakelen van het trage gravel naar het snelle gras. De wereldtoppers bij de mannen beschikken echter over zo veel kwaliteit dat de ondergrond bijna van ondergeschikt belang is. Maar wie zijn dan de favorieten voor Wimbledon 2023 bij de mannen?


19 juni 2023 in Tennis

Onlangs pakte hij nog zijn 23e grandslamtitel: Novak Djokovic. Omdat het zijn derde op gravel was maakte hij alweer een trio kwartetten vol. Op Wimbledon gaat de Serviër op voor zijn achtste titel en daarmee kan hij Roger Federer – de Koning van Wimbledon – evenaren. Er lijkt maar geen sleet te komen op de topfitte Djokovic die inmiddels 28 wedstrijden op rij heeft gewonnen op het heilige gras in Londen.

De oppositie wordt aangevoerd door Carlos Alcaraz.De nummer twee van de wereld heeft nog weinig ervaring op gras maar kan dat ruimschoots compenseren door zijn sterke prestaties op gravel én hardcourt. Overwinningen op de US Open en Indian Wells laten zien dat hij niet enkel op het slome gravel kan excelleren. En bij de junioren kwam hij net na zijn 16e verjaardag al eens tot de kwartfinale van het toernooi.

Daniil Medvedev is sinds februari al aan een indrukwekkende opmars bezig. Zelfs op gravel – toch niet zijn favoriete ondergrond – sleepte hij een titel naar binnen. De verwachtingen waren dan ook hoog, zo net voor de start bij Roland Garros, maar de Rus stelde iedereen en zichzelf teleur. In de eerste ronde lag al zijn eindstation en daardoor zal een grote groep Scorito-spelers hem een paar weken later liever links laten liggen. Toch is Medvedev nog steeds een van de moeilijkste te bespelen tegenstanders en kan hij op Wimbledon – na een jaar verplichte afwezigheid – zijn visitekaartje afgeven.

De Duitser Alexander Zverev is weer terug waar hij hoort: in de A-categorie. Na een slepende enkelblessure leek hij even last te hebben met het gestegen niveau van zijn concurrenten, maar op Roland Garros liet hij zien dat hij weer helemaal terug is. In zijn eerst tennisleven had hij een grandslamsyndroom, maar vervolgens leek hij de sleutel te hebben gevonden en was hij een vaste klant in de halve finales. Kan hij in zijn derde leven nu eindelijk de stap zetten naar een grandslamtitel?

Stefanos Tsitsipas en Holger Rune zijn wereldtoppers die het nog niet op Wimbledon hebben laten zien. Voor de jonge Deen Rune is dat niet verwonderlijk, vorig jaar maakte hij pas zijn debuut op het Engelse hoofdtoernooi. Toch heeft hij in het tweede gedeelte van 2022 al laten zien op meerdere ondergronden goed uit de voeten te kunnen komen. De voormalig nummer één bij de junioren heeft zich ook razendsnel bij de senioren in de top genesteld en lijkt voorlopig geen plaats te willen maken voor anderen. Dat de Griek Tsitsipas op Wimbledon nog niet verder is gekomen dan de vierde ronde is wel opmerkelijk. Met zijn lengte en sterke service moet het grasspelletje hem wel liggen. Het leven lacht hem in ieder geval toe de laatste weken en dat kan hem net dat kleine beetje extra motivatie geven.

SCORITO WIMBLEDON POULE

Speel mee met de leukste Tennismanager van Nederland!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter