Voorbeschouwing Australian Open | Heren

De uitdagers

Auger Ps Pro Shots Sipa Usa
Foto: Pro Shots / SIPA USA

Net onder de favorieten vinden wij de tennissers die in staat zijn om ver in het toernooi te geraken, maar voor wie dit absoluut geen garantie is. Toch tikken de punten voor de B-spelers lekker aan. Tot en met de vierde ronde zijn de punten die zij voor je verdienen dubbel zoveel als die voor een A-speler. De winnaar van het toernooi vind je hier niet, maar de winnaar van het spel slaat hier zijn slag.


5 januari 2023 in Tennis

In deze categorie vinden wij drie spelers die vorig jaar bij de ATP Finals – het toernooi met de beste acht spelers van de wereld – aanwezig waren. De hoogst genoteerde van dat drietal: Félix Auger-Aliassime. De jonge Canadees was in 2022 een vast gezicht in de top 10 van de beste tennissers van deze planeet. Sinds vorig jaar staat hij aan het einde van het toernooi steeds vaker met de trofee in de handen, vijf titels in 2022 na de titelloze periode van 2019-2021. Een eindoverwinning op een grand slam lijkt nog te hoog gegrepen. Maar het moet gek lopen wil hij de kwartfinaleplek van vorig jaar niet evenaren.

Ook Andrey Rublev was present bij het eliteclubje van de ATP Finals. En dat is gezien zijn laatste twee prestaties op de grand slams niet verwonderlijk: de kwartfinale werd bereikt op zowel Roland Garros als de US Open. Die resultaten laten zien dat de Rus een veelzijdige speler is, maar hij moet het toch vooral hebben van zijn krachtige forehand. Met zijn forehand langs de lijn én wanneer hij om zijn backhand heen danst en inside-out slaat, heeft hij een van de hoogste percentages winners van het circuit.

Maar de speler die tijdens het laatste toernooi van het jaar de meeste indruk maakte is Taylor Fritz. De Amerikaan dwong in de halve finale Novak Djokovic tweemaal tot het spelen van een tiebreak, maar Fritz kwam op het moment suprême net te kort. Voor je B-categorie speler is Fritz nog wel een gok: in dertien deelnames aan een grand slam op hardcourt kwam hij slechts eenmaal tot de vierde ronde. Toch lijkt alles erop dat zijn beste prestatie nog in het verschiet ligt. Nu hij nog enigszins onder de radar tennist, kan jij met hem wel het verschil maken.

Tijdens Roland Garros 2022 was Alexander Zverev wellicht de beste van het veld. Hij was de enige die serieuze tegenstand bood tegen de latere winnaar Rafael Nadal maar viel ongelukkig uit wegens een misstap waarbij zijn enkelbanden scheurden. Hoe sterk komt de Duitser terug van zijn blessure? Het antwoord op die vraag is onduidelijk, en dat is de enige reden dat je hem deze editie in de B-categorie vindt in plaats van de A-categorie. Durf je het aan?

Naast Carlos Alcaraz was er vorig jaar nog een tiener die aan een opmars bezig was: Holger Rune. De Deen 'verraste' op Roland Garros nog met een plek in de kwartfinale. Maar de échte Tennismanagers van Scorito hadden natuurlijk allang al door waartoe de felle Deen in staat was. Zij moeten dit jaar weer opnieuw op zoek naar een parel, of is Rune in de B-categorie op zichzelf al een kans om jezelf te onderscheiden van de overige deelnemers?

Combineer de Deen met de Australiër Nick Kyrgios en jouw B-categorie kan worden omgetoverd tot de 'Bad Boy'-categorie. Nooit een saai moment wanneer de finalist van Wimbledon 2022 op de baan staat. Want met werkelijk niemand schuwt hij de confrontatie. Of het nou om het publiek, de scheidsrechter of de demonen in zijn eigen hoofd gaat. Het tennisveld is het podium waar hij de strijd met hen allen aangaat. Vermakelijk, maar sinds vorig jaar ook nog eens goed voor veel punten op Scorito! Is de ban gebroken voor de talentvolle speler?


Deel dit artikel
Gamecenter