Roland Garros 2022

Potentiële puntenpakkers

Header Tennis Rg Verrassingen

Normaal gesproken halen de beste acht geplaatste speelsters de kwartfinales. Vorig jaar ging die vlieger niet op. Alleen Swiatek (als 8e geplaatst) wist de kwartfinale te bereiken en zelfs twee ongeplaatste spelers schopten het tot de halve finale. Voor een goede score in de Tennismanager is het essentieel dat jij precies die C- en D-speelsters selecteert die deze editie gaan stunten. We lichten er een paar uit die het volgens ons goed kunnen gaan doen.


21 mei 2022 in Tennis

De finalist van vorig jaar in de C-categorie. Maken we hier bij Scorito nu een foutje, of hebben wij weinig vertrouwen in het kunnen van Anastasia Pavlyuchenkova (C)? Er zijn in het recente verleden weinig partijen waarop haar vorm te peilen valt en daarom blijft het selecteren van de Russin een risico.

De C-categorie zit vol met bekende gezichten, in de vorm van Viktoria Azarenka (C), Angelique Kerber (C) en Petra Kvitova (C). Het trio, met een gezamenlijke leeftijd van 100, is goed voor zeven eindzeges op de grand slams. De kans is klein dat het drietal daar een achtste aan toe gaat voegen. Maar mochten zij ver in het toernooi geraken, dan kan hun ervaring de doorslag geven in het vaak mentale spelletje dat tennis heet.

Twee jonge toppers zijn Bianca Andreescu (C) en Sofia Kenin (C) die beiden op jonge leeftijd al een grand slam-titel gepakt hebben. Dat was wel hardcourt, maar vooral de fanatieke Kenin voelt zich wel thuis op het gravel in Parijs. In de laatste drie edities behaalde zij telkens de tweede week en in 2020 zelfs de finale. De Canadees Andreescu heeft hopelijk haar fysieke en mentale problemen overwonnen en als zij op hetzelfde niveau terug kan keren, is zij als speelster in de C-categorie iemand die je serieus moet overwegen.

Let je meer op de vorm van de dag, dan moet je ruimte houden in je team voor Anhelina Kalinina (D), die onlangs de kwartfinale in zowel Charleston als Madrid behaalde. In Madrid was zij net een maatje te klein voor Jil Teichman (C). Voor de Zwitserse was de halve finale daar het eindstation, net als voor Ekatarina Alexandrova (D) die eerder dit jaar op het gravel van Charleston even ver kwam.

Verder is het bij Roland Garros altijd belangrijk om de jonge speelsters goed in de gaten te houden. Omdat hun potentieel nog onbekend is, wil je ze in je team hebben voordat zij zich al bewezen hebben. Het is een grote gok die wellicht goed uit kan pakken, maar met Clara Tauson (D), María Camila Osorio (D), Marta Kostyuk (D), Dayana Yastremska (D) en Anastasia Potapova (D) heb je zomaar wat speelsters die onverwachts ver kunnen komen in het toernooi.


Deel dit artikel
Gamecenter