Roland Garros 2022

Uitdaagsters van formaat

Header Tennis Rg Outsiders

Net achter de favorieten zijn de speelsters in de B-categorie weer verder te verdelen in twee verschillende groepen: solide speelsters die net te kort komen voor de wereldtop en jonge talenten vol met potentie. Het lastige is: uit beide groepen kan de eindwinnaar komen.


21 mei 2022 in Tennis

Onder de solide speelsters scharen wij Anett Kontaveit (B). De afgelopen jaren was de 26-jarige Kontaveit vooral een subtopper, maar zij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een sterke top-10 speelster. Een mooi resultaat op een grand slam ontbreekt nog, maar dat zal ongetwijfeld snel volgen. Nog een speelster zonder eindzege op een grand slam is Karolína Plíšková (B). Op de huidige WTA-tour zijn er maar weinig speelsters die meer WTA-titels hebben gepakt dan deze Tsjechische. Mocht alles goed vallen kan Plíšková wellicht stunten, maar houd er wel rekening mee dat gravel niet haar favoriete ondergrond is. In tegenstelling tot Ons Jabeur (B) die haar beste tennis wel op gemalen baksteen speelt. Elk jaar klimt de 27-jarige Tunesische iets op de WTA-ranking door vooral constant te winnen van tegenstanders die lager staan. Tegen de echte toppers, die je vanaf de kwartfinale tegen kan komen, delft zij wel vaak het onderspit.

Met Emma Raducanu (B) en Cori Gauff (B) staan er twee tieners in de B-categorie. Beiden hebben ze al laten zien dat zij kunnen presteren op het hoogste niveau. Voor de Britse Raducanu is dat zelfs een understatement. Zij won als qualifier de US Open. Cori Gauff hoopt dat ooit te evenaren en heeft daar nog wel de tijd voor, het pas 18-jarige talent loopt nu al een paar jaar mee en kan vertrouwen putten uit haar vorige deelname in Parijs toen zij de laatste acht bereikte.

Met Danielle Collins (B), Jelena Ostapenko (B), Belinda Bencic (B) of Marketa Vondroušová (B) in je team beschik je over speelsters die een finale op het hoogste podium hebben bereikt of zelfs gewonnen. Dat ze over kwaliteit beschikken is daarom geen geheim, de vraag is echter of het er tijdens deze editie van Roland Garros uit komt.


Deel dit artikel
Gamecenter