Roland Garros 2022

Winnaressen-carrousel

Header Tennis Rg Favoriet

De winnaar bij het vrouwentoernooi is in Parijs een stuk moeilijker te voorspellen dan bij de mannen. De laatste acht edities kennen namelijk acht verschillende winnaressen. Bereid je dus maar voor op een vroege uitschakeling van een topfavoriet en een C- of D-speelster die minstens in de kwartfinale terecht komt. De grote vraag is nog wel: welke namen kunnen we plakken aan bovenstaande scenario’s?


21 mei 2022 in Tennis

De topfavoriet voor de eindwinst is Iga Swiatek (A). De Poolse voert stevig de WTA-ranking aan en is ijzersterk op gravel, voeg daaraan toe dat zijn na de Australian Open onoverwinnelijk lijkt te zijn en de meest logische keuze voor de A-categorie lijkt bekend. Maar pas op, als we iets hebben geleerd in het vrouwentennis de afgelopen jaren: op de top komen is één, er blijven is voor weinige weggelegd. Er zijn namelijk genoeg kapers op de kust.

Zo is het de vraag óf en waar de opmars van Paula Badosa (A) gaat stoppen. Een kleine blik op haar nationaliteit en je weet: die is goed op gravel. Het enige wat in haar nadeel speelt is dat ze (te) weinig toernooien wint. Nog een nieuw gezicht in de top van het vrouwentennis is Maria Sakkari (A). De Griekse behaalde dit jaar de finale in Indian Wells en kwam vorig jaar al tot de halve finale in de grand slams van Parijs en New York.

Onder de eerder genoemde acht oud-winnaressen vinden we ook de meest recente: Barbora Krejcíková (A). De Tsjechische is als titelverdedigster per definitie een gevaarlijke klant voor de eindzege. Maar het is de vraag of zij genoeg is hersteld van haar elleboogblessure. Oud-winnares Simona Halep (A) gold jarenlang als de topfavoriet voor Roland Garros. Die tijd is inmiddels wel voorbij, maar ze kan wel een interessante statistiek overleggen: sinds 2016 haalt zij bij deelname minimaal de vierde ronde. Een andere speelster die op jonge leeftijd haar piek lijkt te hebben bereikt is Garbine Muguruza (A). Haar laatste eindzege op een grand slam dateert alweer uit 2017. Dat ze kan pieken heeft ze vorig jaar wel weer laten zien met de winst bij de WTA Finals.

Hou je een beetje van gokken? Dan kan je kiezen voor Aryna Sabalenka (A). Sabalenka stond begin dit jaar nog tweede op de WTA-ranking, maar heeft sindsdien weinig indruk meer gemaakt. Om het je lastig te maken, heeft zij net voor Roland Garros de weg omhoog wel weer gevonden. De andere speelster bij wie het kan vriezen of dooien is de Amerikaanse Naomi Osaka (A). Qua resultaten op de grandslams is het vaak alles of niets. Zij is daarmee precies de speelster die jouw score in de Tennismanager kan maken of breken.


Deel dit artikel
Gamecenter