Voorbeschouwing Australian Open | Dames

Van oud-winnaressen tot jeugdig talent

Raducanu Pro Shots Sipa Usa
Foto: Pro Shots / SIPA USA

Het grootste gedeelte van het deelnemersveld valt tijdens de Tennismanager in de C en D-categorie. Hoe ga je van die ruim honderd spelers dé parel selecteren die jou een topscore oplevert? Houd je de voorbereidingstoernooien in de gaten, kijk je naar welke spelers terugkomen van een blessure of selecteer je puur op behaalde grandslamresultaten uit het verleden? Een nieuwe optie dient zich aan: je leest deze voorbeschouwing!


6 januari 2023 in Tennis

In het jaar 2022 viel alles op zijn plek voor Beatriz Haddad Maia (C). De Braziliaanse moest vóór 2022 nog hard haar best doen voor elke kwalificatie van een grand slam, maar heeft met haar goede resultaten uit 2022 nu een geplaatste status voor de toptoernooien. Met twee grastitels op zak ging heel Scorito er ook vanuit dat zij met Haddad Maia dé sleutel tot een goede score in huis hadden voor Wimbledon. Gedesillusioneerd bleven zij achter toen zij zagen dat Haddad Maia haar eerste partij verloor. Gun je haar een herkansing of blijf je er tijdens de Australian Open van af?

Wat rijmt er op sofa en kan goed tennissen? Een zeer groot gedeelte van de C-categorie! Met Ekatarina Alexandrova (C) en Liudmila Samsonova (C) kan je twee van de beste serveersters uit het WTA-circuit selecteren. Beiden lieten na de US Open ook zien in goede vorm te steken. Alexandrova won het toernooi van Seoul, Samsonova die van Tokio. Hun beste resultaten op de Australian Open gaan hoe dan ook nog komen. En heb jij ace-machines dan wel of niet in je team?

Met Amanda Anisimova (C) en Marie Bouzkova (C) dienen zich twee speelsters aan van wie wij de komende jaren nog veel gaan horen. De pas 20-jarige Anisimova en de vier jaar oudere Bouzkova behoorden in 2022 tot de speelsters met de hoogste winstpercentages. Ook op de grand slams presteerden zij sterk: de Amerikaanse Anisimova kwam tot tweemaal tot de vierde ronde en op Wimbledon zelfs tot de kwartfinale. Ook Bouzkova kwam tot de laatste acht in Londen. De laatste 'ova' van het vijftal luistert naar de naam Karolína Plísková (C). Bijna alle toernooien heeft ze al een keer gewonnen, maar een grandslamtitel zit daar nog niet bij. De lange Plísková stond de afgelopen jaren altijd hoog in de ranking, en automatisch dus ook in een topcategorie bij de Tennismanager op Scorito. De laatste keer dat de Tsjechische niet in de A- of B-categorie stond was tijdens de US Open in 2016!

Met Viktoria Azarenka (C), Bianca Andreescu (C), Garbiñe Muguruza (C), Emma Raducanu (C) en Sloane Stephens (D) zijn er genoeg grandslamwinnaars te selecteren. Maar er is een natuurlijk een reden waarom zij in deze categorie staan. Van de jonge Andreescu en Raducanu kan je nog het meeste verwachten. Indien fit zijn zij in staat om de prestaties vanuit hun tienerjaren te evenaren.

Hecht jij echter weinig waarde aan de resultaten in het verleden? Scroll dan maar eens flink naar beneden in de D-categorie. Met Elisabetta Cocciaretto (D), Jule Niemeier (D), Alycia Parks (D), Caty McNally (D), Linda Noskova (D) en Linda Fruhvirtová (D) heb je zomaar wat jonge speelsters die zich in 2023 gaan tonen aan het grote publiek.


Deel dit artikel
Gamecenter