Australian Open 2023

Het winnende team

Tvdw Header Australianopen 2023

Een spel winnen op Scorito en íedereen achter je laten, het blijft toch een bucketlist-dingetje. Voor Glenn Janssen, op Scorito beter bekend als GlennFR1908 is de bucket-list na afloop van de Australian Open weer ietsjes verder afgevinkt. Hij presteerde het namelijk om zich te kronen tot de absolute nummer 1. Hij liet daarmee 11.306 tegenstanders zijn hielen zien. Sterker nog, met zijn eindscore van 7.710 had hij zelfs enige marge op de concurrentie. Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? We nemen zijn team onder de loep! Alvast een klein tipje van de sluier: Nick Kyrgios kreeg ook een plekje in zijn selectie...


1 februari 2023 in Tennis

Een goed begin is het halve werk

Natuurlijk heb je een valse start als vlak voor zijn partij  Nick Kyrgios zich afmeldt. Het heeft Glenn echter niet de das omgedaan. Bij de heren verloor slechts Borna Ćorić zijn eerste duel, zijn dames wonnen ieder hun eerste duel. De stand van zaken na ronde 1: 10/12 heren in het spel en 12/12 bij de dames. 

Ronde 2 verliep tevens naar behoren. Het merendeel van de spelers van Glenn wist zich naar de derde ronde te werken, namelijk 8/12 bij de heren en 10/12 bij de dames. Bij de dames had Glenn hier al rekening mee gehouden, gezien het duel tussen twee van zijn dames (Magda Linette, Anett Kontaveit) waarvan slechts één het toernooi kan vervolgen.

Dames aan de top

Een van de grote verschilmakers van Glenn t.o.v. zijn concurrentie zijn de onfeilbare keuzes die hij maakte bij de dames. Liefst 9 van de 12 dames uit zijn team speelden zich minimaal naar de 4e ronde, met andere woorden, bij de laatste 16. Niet slecht gekozen uit de 128 opties die er voorafgaand waren!

Finales

Uiteindelijk streeft iedere speler naar een zo volledig mogelijke bezetting in de kwartfinales, halve finales, finales én de uiteindelijk winnaar. Het lijstje opgesomd is indrukwekkend: Glenn had 10 van de 16 kwartfinalisten (dames en heren samengenomen), 7 van de 8 halve finalisten en scoorde een 100% bij de 4 finalisten. 

Slechts één verliezende captain

Maar als je écht mee wilt doen om de knikkers is het selecteren van de juiste captains cruciaal. Dit begreep Glenn maar al te goed. Hij koos voor een mooie balans tussen risico en zekerheid met naarmate het einde van het toernooi dichterbij kwam steeds meer zekerheid. Perfect geschakeld!

 

   

Heren

 

 

Dames

 
Ronde 1   Sonego    Fruhvirtová 
Ronde 2   Korda    Fruhvirtová 
Ronde 3   Brooksby    Ostapenko 
Ronde 4   Korda    Azarenka 
Kwartfinale   Paul    Rybakina 
Halve finale   Djokovic    Sabalenka 
Finale   Djokovic    Sabalenka 

 

Tvdw Article Australianopen 2023

Deel dit artikel
Gamecenter