WK Voetbal 2022

Is het nou WK-poule of WK-pool?

Italië Wint

Football’s Coming Home Rome

Vandaag precies één jaar geleden was de apotheose van het uitgestelde EK 2020. In een kolkend Wembley wonnen de Italianen na strafschoppen van Engeland en lieten de bakermat van het voetbal achter in rouw. De Engelse fans hadden tijdens het toernooi naam gemaakt het met massaal vertolken van ‘Football’s coming home’, wat door de Italianen subtiel werd verbasterd tot ‘Football’s coming Rome’. In het kielzog van de Italianen mocht ook Carola Jansen feest vieren. Zij kroonde zichzelf tot Scorito legend door het winnen van de EK pool, of moeten we zeggen EK poule? Nu wij merken dat de oranjekoorts weer begint aan te zwengelen is het goed om de discussie nog even plat te beslechten, want welk WK spel gaan wij dadelijk massaal spelen? De WK-poule 2022 of WK-pool 2022?  


11 juli 2022 in WK 2022

Als we de officiële lijn zouden volgen is er maar één correct antwoord, namelijk de ‘WK-pool 2022’. Maar de twee termen worden voortdurend door elkaar heen gebruikt en beiden zijn breed geaccepteerd in sportland. Het scheelt dat je het verschil alleen hoort als je goed luistert. Een gokwedstrijd rondom een sporttoernooi is een pool. Dus als jij het WK-spel van Scorito wint, dan ben je de winnaar van de grootste WK-pool van Nederland. Dit spreek je uit als ‘poel’ met een iets langer aangehouden oe. Het woord poule komt uit het Frans en verwijst naar de indeling van groepen. Bijvoorbeeld, in de WK-poule is Nederland gekoppeld aan Senegal, Ecuador en Qatar. Ook poule spreek je uit als ‘poel’ maar de oe is een net wat kortere oe dan in pool. Dit alles moet je natuurlijk niet verwarren met Mathieu van der Poel, hij is namelijk een wielrenner die momenteel rijdt in de Tour de France.

Na dit college vraag je je misschien af waarom Scorito dan toch communiceert met WK-poule. Dat antwoord is een stuk makkelijker te geven: daar wordt online het meeste op gezocht!

Met deze kennis op zak is de eerste stap naar een goede WK-poule 2022 alvast gezet. Want nu alle deelnemende landen bekend zijn, nadert het Scorito WK-spel 2022 met rasse schreden. Scorito zal jullie de komende periode voorzien van alle relevante informatie om jouw WK-spel tot een goed einde te brengen! Al kan er aan het eind maar één winnaar zijn. Wie volgt Carola Jansen op?


Deel dit artikel
Gamecenter