Vuelta a España 2022

Voorbeschouwing etappe 5: Kunst op twee wielen

Header E5

Na gisteren te zijn vertrokken uit de hoofdstad van het Baskenland, finishen de renners vandaag in de grootste stad van deze regio: Bilbao. De zaken gaan blijkbaar goed in de Noord-Spaanse stad, want zij hebben de organisatie genoeg geld betaald om ervoor te zorgen dat het hele peloton maar liefst twee keer door de stad rijdt. Bij beide rondjes wordt een berg van de tweede categorie beklommen en deze etappe heeft hiermee wederom een schitterende finale!


23 augustus 2022 in Wielrennen

5 (1)
Etappe 5: Irun > Bilbao

Hoewel we uit ‘Irun’ vertrekken, moeten de coureurs de 190 kilometer vandaag toch echt fietsen en niet rennen. De eerste tachtig kilometer gaan langs de kust en gaan hoe dan ook schitterende beelden opleveren. Jij als wielermanager hoopt echter dat de regisseur even inzoomt op de renners en hun rugnummers. Zit jouw renner in de kopgroep van de dag? Bravo! Grote kans dat zij vandaag punten kunnen gaan scoren.

De etappe is namelijk lastig te controleren, de laatste honderd kilometer kent vijf gecategoriseerde beklimmingen van de tweede en derde categorie. Vooral de Alto del Vivero van 5 kilometer aan bijna 8 procent is lastig te noemen en laten ze die nou net twee keer in het parcours hebben gestopt! Na deze berg voor de tweede en laatste keer te zijn beklommen mogen de coureurs vijftien kilometer dalen naar het centrum van Bilbao. Vooral de aanvalslustige renners die beschikken over goede klimbenen kunnen vandaag een kunststukje opvoeren.

Maar mochten al jouw negen renners vandaag verzaken, kan je voor écht mooie kunst altijd nog naar het Guggenheim museum net voorbij de finishstreep. Al is het met moderne kunst net zoals jouw etappeselectie, soms geniaal, soms totaal niet te begrijpen.

Favorieten volgens Scorito
⭐⭐⭐ Hayter, Pinot
⭐⭐ Alaphilippe, Jungels, Pedersen, Roglic
⭐ Battistella, Bevin, Lutsenko, Stannard

5
laatste 5 km

Deel dit artikel
Gamecenter