Vuelta a España 2022

Voorbeschouwing etappe 3: Parels

Header E3

Na gisteren is bekend geworden welke B-garnituur sprinters sterke interesse hebben in een top-tien notering. Had jij deze parels van tevoren al ontdekt? Stel ze vandaag dan maar weer op in de vlakke etappe van bijna tweehonderd kilometer die begint en eindigt in die andere parel (van het zuiden): Breda.


21 augustus 2022 in Wielrennen

3 (1)
Etappe 3: Breda > Breda

Vandaag een volledig vlakke etappe waarbij alleen het weer wellicht een rol kan spelen. Vanaf Breda wordt er eerst richting België gefietst, maar bij het laatste kruispunt net voor de grens wordt linksaf geslagen. Een grote ronde tegen de klok in volgt, waarin het peloton langs en door Chaam, Baarle-Nassau, Gilze én Rijen, Oosterhout, Zevenbergen en Bergen op Zoom fietst. Vanaf vliegbasis Woensdrecht wordt de koers ingezet richting Breda. Met een sterke westenwind in de rug zou het peloton zomaar in stukken uiteen kunnen waaien. Dat moet dan wel gebeuren op de open stukken die in het parcours zijn opgenomen. Wellicht net na het keer- en draaiwerk in de plaatsen Hoogerheide, Huijbergen of Roosendaal waar recht doorheen wordt gefietst.

Het zal echter niet de eerste keer zijn dat de koersvolgers van een koude kermis thuiskomen. Grote kans dat we ‘gewoon’ gaan sprinten. De sterren van het sprintersgilde hoeven alleen door hun knechten goed begeleid te worden door de laatste haakse bocht op 750 meter van de finish. Een rechte lijn richting het Chassé Theater volgt en het is aan de sprinters wie vandaag de hoofdrol opeist. Voor echte dramatiek kan je vandaag nog beter een stukje doorfietsen naar het theater, of kunnen wij ons vanmiddag al opmaken voor een epische Brabantse voorstelling?

3
laatste 5 km

Deel dit artikel
Gamecenter