Vuelta a España 2022

Voorbeschouwing etappe 11: Blijven eten

Header E11

Een van de langste etappes van deze Vuelta kent als start niet het centrum van een leuk dorpje of een eeuwenoude stad. Nee, het is het bedrijf ElPozo Alimentación uit de voedingsindustrie die de eer van de dag krijgt. Het is daarmee wellicht het meest spraakmakende aan deze vlakke etappe, want met de summiere kansen voor een sprint in deze Vuelta, staat weinig een massasprint vandaag in de weg.


30 augustus 2022 in Wielrennen

11 (1)
Etappe 11: ElPozo Alimentación > Cabo de Gata

Na de tijdrit van gisteren staat vandaag de eerste échte etappe in Zuid-Spanje op het menu. Bijna tweehonderd kilometer fietsen door het dorre Spaanse landschap. Met een gemiddelde temperatuur van 28° in augustus kunnen de renners ervoor kiezen om het hier rustig aan te doen. Een lange dag op het zadel behoort tot de mogelijkheden. Twee mindere goden van Burgos-BH en Equipo Parma Kern die de hele dag in beeld mogen rijden bijvoorbeeld. De voorsprong wordt nooit groter dan drie minuten en op het einde gaan de sprinters beslissen wie er met de zege vandoor gaat.

De witte finishlijn is op het wegdek in Cabo de Gata geverfd. Dit, van oorsprong vulkanische gebied, staat bekend om zijn ruige rotsachtige landschap, maar de renners gaan hier niks van merken. De meest vlakke wegen worden gebruikt in de finale van de elfde etappe. Om het toch nog even lastig te maken is er een rotonde in de laatste kilometer die wél voor problemen kan zorgen. Daar goed positioneren kan de sleutel zijn voor een overwinning.

Favorieten volgens Scorito
⭐⭐⭐ Merlier, Pedersen
⭐⭐ Ackermann, Coquard
⭐ Groves, McLay, D. Van Poppel

11
laatste 5 km

Deel dit artikel
Gamecenter