Vuelta a España 2022

Voorbeschouwing etappe 1: Hard gaan

Header E1

De Vuelta start dit jaar met een ploegentijdrit van 23 kilometer in de stad Utrecht. Na het startpodium hebben de renners qua hoogteverschil al het grootste obstakel van de dag overwonnen, het parcours is namelijk zo vlak als een biljartlaken. Keuze gemaakt welke ploeg gaat winnen? Top, dan kan je vanaf nu gaan puzzelen welke van de acht een plekje in jouw team verdient.


18 augustus 2022 in Wielrennen

1 (1)
Etappe 1: Utrecht > Utrecht

De schijnwerpers van de Utrechtse Jaarbeurs staan even niet op vakanties, 50-plussers of motoren, maar op de laatste grote wielerronde van het jaar: de Vuelta. Zowel de start als de finish vindt plaats rondom het evenementencentrum die tot 2012 jaarlijks als thuisbasis van Thunderdome diende. De geweldige (en “hele aparte”) sfeer van het hardcore-evenement probeert de organisatie van de Vuelta weer voor even terug te halen in Utrecht.

Geen lastige klinkertjes of nauwe straatjes voor de renners vandaag, de binnenstad wordt vrijwel volledig vermeden. Vanaf de Jaarbeurs wordt via de singels de Maliebaan bereikt. De middenberm van de rijkelijk beboomde straat zal – volgens de laatste gemeenteraadsplannen – veranderen in een promenade voor fietsers en wandelaars. Toch gaan er daar vandaag nog snelheden van richting de zestig kilometer per uur bereikt worden.

Na de Maliebaan rijden de renners – na nog een stukje singel mee te pakken – naar de randwegen van de Domstad richting het noorden. Na de volledige rotonde te hebben genomen op het Henri Dunantplein, worden de grote motoren van de ploeg op kop gezet voor een lang recht stuk. Via Leidsche Rijn en De Meern brengt het laatste gedeelte van de ploegentijdrit de renners weer terug bij de Jaarbeurs. Net voor de finish moet beslist worden wie van de overgebleven renners als eerste zijn fiets over de witte streep mag duwen. De snelste tijd levert hem namelijk de rode trui op. Maar wil je als klassementsrijder al zo vroeg de trui in handen hebben? Of gun je hem aan je ploeggenoot? Kleine keuzes voor een renner, grote gevolgen voor een Scorito-wielermanager.

1
laatste 5 km

Deel dit artikel
Gamecenter