Tour de France 2023

Voorbeschouwing etappe 11: De wielen en de wieken gaan rond en rond

11

In de elfde etappe van de Tour de France fietst het peloton van Clermont-Ferrand naar Moulins in een rit van 180 kilometer. De drie beklimmingen van de vierde categorie zouden in theorie een massasprint nog kunnen voorkomen, maar niet als het merendeel daarvan in het eerste gedeelte van de etappe ligt. De sprinters gaan er vandaag alles aan doen om hun enige sprintkans van de week hier te pakken.


8 juni 2023 in Wielrennen

Inmiddels voelen de renners zich wel thuis in Clermont-Ferrand. Sinds zondag verblijft het peloton al om en nabij de stad die 150,000 inwoners telt. Toch ligt het bed vanavond een stuk noordelijker, in Moulins. En om daar te geraken worden de gemakkelijke wegen opgezocht.

Vanaf Clermont-Ferrand wordt het treinspoor richting Montlucon gevolgd, al lijkt één trein vandaag ontspoord. Remi Cavagna – de 'TGV van Clermont-Ferrand' – heeft zijn wielen namelijk op het asfalt geplaatst. Mocht hij een vrije rol krijgen, is hij de uitgesproken man om zich vandaag te laten zien. Toch zal winnen lastig zijn wanneer het jagende peloton hem op de vlakke wegen probeert terug te halen.

In finishplaats Moulins wordt een relatief eenvoudige sprint verwacht. Tussen kilometer drie en twee van de streep liggen nog wel drie rotondes, maar na die laatste loopt de brede weg langs het water alleen nog maar rechtdoor. Daar kan een sprinter geschiedenis schrijven door de eerste Touraankomst in Moulins op zijn naam te schrijven. De koers Parijs – Nice wist de hoofdstad van het departement Allier wel al eens te vinden, en in 2002 won Robbie McEwen daar toen de sprint, voor Alessandro Petacchi en Jaan Kirsipuu. Krijgen wij vandaag weer drie sprintkanonnen op het podium?

Favorieten volgens Scorito
⭐⭐⭐ Philipsen
⭐⭐ Ewan, Groenewegen, Pedersen, Van Aert
⭐ Bauhaus, Coquard, Girmay, Jakobsen, Mozzato

Laatste 5 kilometer

11

SCORITO TOUR POULE

Speel mee met het leukste Tour de France-spel van Nederland!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter