Wimbledon 2022

Verrassingen heren

Header Tennis Wbd Verrassingen

Ver(g)rassingen

Wellicht het allerleukste aan de Tennismanager: shoppen in de C en D-categorie! Ook dit jaar zijn er weer genoeg spelers die jouw manager kunnen maken of breken. Kijk alleen maar naar de laatste editie van Roland Garros. Pak jij de Cilic (halve finale als C-speler) of Rune (kwartfinale als D-speler) van Wimbledon? Ook hier zijn genoeg spelers te vinden die op gras kunnen verrassen!


8 juni 2022 in Tennis

In de C-categorie zien wij drie spelers die het al eens tot de halve finale van Wimbledon wisten te schoppen: Gregor DimitrovJohn Isner en Andy Murray. Toegegeven, dit gebeurde voor het laatst in 2018 alweer. In dat jaar wist de lange Amerikaan Isner zich te serveren naar de laatste vier. Dat zij goed kunnen presteren op gras hebben zij in het verleden dus al bewezen, maar of dat dit jaar weer het geval is? Kies dit trio en je hebt in ieder geval grote namen om te volgen dit toernooi. Dat is ook wat waard toch?

Wil je echt vermaakt worden? Kies dan het trio Daniel Evans (C), Holger Rune (C) en Nick Kyrgios (C). Voormalig badboy Evans kan dan wel op de steun rekenen van het thuispubliek, maar hij moet er wel voor zorgen dat hij zijn woede op de baan onder controle houdt. Qua resultaten op Wimbledon doet hij het trouwens niet onaardig, bij zijn laatste drie deelnames was hij een garantie voor een plek in de derde ronde. Mocht de moeder / trainer van Rune weer plaatsnemen in het publiek van Wimbledon doet zij er goed aan om geen commentaar te geven op haar pupil, het is goed mogelijk dat zij door haar bloedeigen zoon vermaand wordt om de tribune te verlaten. Exact dat gebeurde namelijk tijdens de laatste Roland Garros. De ontwikkeling van de jonge Deen is echter zeer indrukwekkend: stond hij vorig jaar mei nog 300e op de ATP-ranking, nu is hij te vinden in de top 30! Wordt het een blijvertje? Dan Nick Kyrgios, nooit een saai moment met de Australiër! Maar of het ook punten op gaat leveren in de tennismanager? Wel als hij net zo goed presteert als tussen 2014 en 2016 toen hij een garantie was voor de vierde ronde.

Vind je het leuker om een speler te selecteren die op het punt van doorbreken staat? Kies dan voor het Amerikaanse talent Jenson Brooksby (C). De 21-jarige Brooksby kwam bij de US Open tot de vierde ronde, maar kon daar in Australië (covid) en Frankrijk (verlies eerste ronde) geen vervolg aan geven.

Van Alejandro Davidovich (C) en Alex de Minaur (C) weten wij dat ze goed kunnen presteren op gras. Of tenminste, van de jonge versies van hen weten wij dat. De Spanjaard Davidovich won het jongerentoernooi in 2017 en De Minaur schopte het een jaar eerder tot de finale. Van soortgelijke prestaties in het hoofdtoernooi kunnen de mannen vooralsnog alleen nog maar dromen.

Iets lager op de ATP-ranking zien wij ook nog de Franse grasspecialist Ugo Humbert (D) en het talent Lorenzo Musetti (D). De titel in Halle van 2021 laat zien dat Humbert een aardig potje kan slaan op gras en zo ook de vierde ronde die hij in 2019 op Wimbledon behaalde. Maar dat is alweer drie jaar geleden en bij zijn laatste deelname in Londen werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld. Aan de Fransman om te laten zien dat zoiets eenmalig was. Voor de Italiaan Musetti is het gissen naar zijn potentieel op gras. Vorig jaar moest hij het in de eerste ronde opnemen tegen de latere halve finalist Hurkacz. Ook dit jaar had hij op een grand slam een lastige loting; Tsitsipas won in vijf sets in de eerste ronde van Roland Garros. Hierdoor blijft hij wel onder de radar en kan jij met deze speler het verschil maken. Zowel positief als negatief…


Deel dit artikel
Gamecenter