Wimbledon 2022

Verrassingen dames

Header Tennis Wbd Verrassingen

(Jouw) toekomstige heldinnen

Wat hebben Emma Raducanu, Madison Keys en Martina Trevisan gemeen? Alle drie de speelsters haalde minstens de halve finale op de laatste drie grand slams als D-speelster! Voor sommige speelsters kwam dit volledig uit de lucht vallen, maar wellicht dat er al kleine aanwijzingen te vinden zijn om de nieuwe heldinnen van je team te identificeren.


8 juni 2022 in Tennis

En dat zou zomaar Amanda Anisimova (C) kunnen zijn. Op het gebied van grand slams kent zij al een sterk jaar met een vierde ronde in zowel Australië als Frankrijk. Op Wimbledon heeft zij pas drie wedstrijden gespeeld, waarvan twee toevallig tegen Magda Linette (D). Beide partijen verloor de Amerikaanse. Je kan ook beredeneren: elke wedstrijd waar Anisimova niet Linette tegenkomt wint ze! Haar landgenoot Madison Keys (C) is zelfs nog beter bezig op de grand slams. In Parijs kwam zij even ver maar eerder dit jaar in Melbourne stond zij in de halve finale! Met een vierde ronde vorig jaar op Wimbledon laat zij ook zien te kunnen presteren op gras.

Voor de meeste C of D-speelsters is het dus hopen dat zij kunnen stunten op een grand slam. Maar wat als er nou een C-speelster rondloopt die al 23 keer heeft bewezen de allersterkste op een grand slam te zijn? Dat kan er natuurlijk maar één zijn: Serena Williams (C). Haar laatste wedstrijd was alweer een jaar geleden - verlies eerste ronde op Wimbledon - maar de Amerikaanse heeft de klasse om voor haar 24e grand slam-overwinning te gaan en zo het record van Margaret Court te evenaren.

Dan de Italiaanse Camilla Giorgi (C). Haar beste prestatie op een grand slam is de kwartfinale op Wimbledon van 2018 en met een derde en vierde ronde in de grand slams van dit jaar kent zij vooralsnog haar beste eerste halfjaar. Een logische rekensom vertelt ons dat zij daarom gaat presteren op Wimbledon! Helaas werkt het in de Tennismanager niet zo eenvoudig. Anders had je Karolína Muchová (C) direct in je team kunnen klikken! Een C-speelster die in de vorige twee edities de kwartfinale wist te bereiken. Maar door blessures is zij teruggevallen op de WTA-ranking en behoort een lastige loting tot de mogelijkheden.

Welke speelster heeft een reeks van 17x (!) minimaal een derde ronde-plek op een grand slam? Dat kan natuurlijk alleen maar ‘zekerheidje’ Elise Mertens (C) zijn. Een garantie voor punten in de eerste drie ronden, maar verwacht niet veel van de Belgische in de tweede week. Wil je na week 1 ook nog stunten? Dan moet je zoeken naar speelsters die wellicht sneller over het hoofd gezien worden. Jonge opkomende talenten zoals Kaja Juvan (D), Clara Tauson (D) of Qinwen Zheng (D). Zo was Zheng de enige op Roland Garros die een set wist af te snoepen van Swiatek! Iets duidelijker op de radar is Bianca Andreescu (C) die als tiener al de US Open wist te winnen. Na een kwakkelend 2021 heeft de Canadese de weg omhoog weer gevonden, net op tijd voor een topprestatie op Wimbledon!


Deel dit artikel
Gamecenter