Wimbledon 2022

We maken de balans op na speelronde 2

Coco Gauff
Foto: Pro Shots

Je knippert een keer met je ogen en van de 256 deelnemers in de enkelspeltoernooien is er nog slechts een kwart over na 4 dagen. De 3e ronde op Wimbledon vangt aan met nog 32 mannen en 32 vrouwen in het spel, allen op jacht naar die legendarische titel. In het Scorito tennismanager spel valt er gelukkig niemand uit, maar begint er wel een voorzichtige schifting plaats te vinden. Wie heeft de verrassingen in zijn of haar team, welke D-spelers en speelsters zijn nog in de race voor de titel ‘pareltje van het toernooi’ en welke favorieten zijn reeds uit de wedstrijd? Wij blikken terug op ronde 2 waar de tweede klap eveneens een daalder waard is.


1 juli 2022 in Tennis

Heren A
De 4 overgebleven heren in de topcategorie maakten geen fouten in de tweede ronde. Sterker nog, Rafael Nadal (61% gekozen, 1% als captain), Novak Djokovic (98%, 1%) Stéfanos Tstitipas (21%, 0%) Carlos Alcaraz (13%, 0%) gekozen) stonden gezamenlijk maar één set af. Vanuit een Nederlands perspectief gezien is dit jammer, want wij hadden natuurlijk graag gezien dat Alcaraz het niet zou hebben gered tegen Tallon Griekspoor (D-speler, 10%).

Heren B
In de tweede ronde vonden verschillende B-spelers verrassenderwijs hun Waterloo. Rolland Garos-finalist Casper Ruud (24%, 1% gekozen als captain) ging onderuit tegen D-speler Ugo Humbert (5%). De (letterlijk gezien dan) grootste speler van Wimbledon, Reilly Opelka (5%) heeft ook het strijdtoneel verlaten. Daarover later meer. De wisselvallige Canadees Denis Shapovalov (52%, 1%) zien we na zijn nederlaag tegen Brandon Nakashima (D-speler, 2%, 0%) ook niet meer terug. Zijn er nog heren over in deze categorie? Jazeker! Jannick Sinner (7%) en Cameron Norrie (26%) zien we daarentegen wel terug in ronde 3, al kostte het Norrie de nodige bloed, zweet, tranen en 5 sets tegen Jaume Munar (D-speler, 0%).

Heren C
John Isner (8%), bekend als een van de twee spelers van de langste tenniswedstrijd in de geschiedenis (Wimbledon 2010), stond tegenover Andy Murray (32%). Eerstgenoemde won de battle tussen de twee oudgedienden. Ondertussen dendert Frances Tiafoe (26%, 3%) eenvoudig door naar de volgende ronde dankzij een klinkende overwinning op Maximilian Martener (0%). Dat deden Botic van de Zandschulp (38%, 2%) en Nick Kyrgios (41%, 1%) ook. Van de Zandschulp had hier 4 sets voor nodig, de Australiër deed het in 3 sets en stond zelfs maar 6 games af tegen Filip Krajinovic (D-speler, 12%, 1%). Helaas sloeg in de tweede ronde van Wimbledon ook corona ook om zich heen. Het slachtoffer was Robert Bautista, een hard gelag voor 64% van de spelers met de Spanjaard in de teamselectie.

Heren D
Niemand minder dan troeteltennisser Tim van Rijthoven (45%, 7%) was het die Reilly Opelka aan zijn zegekar bond. Waar houdt het sprookje op voor de Nederlander? De geboren Roosendaler is volgens de bookmakers zelfs favoriet om ook de volgende ronde te behalen! Die volgende ronde speelt hij namelijk tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (D-speler, 27%, 13%) die met 3-1 afrekende met Quentin Halys (0%). De in de 1e ronde ongenaakbare Oscar Otte (28%, 25%) hoefde slechts 4 games te spelen voordat zijn tegenstander Christian Harrison moest opgeven met een blessure. Makkelijk verdiende punten voor de tennismanagers! Zowel David Goffin (13%, 3%), Alexander Bublik (17%, 7%) en Tommy Paul (18%, 8%) rekenden af met een andere speler uit de D-categorie waarmee een hoop deelnemers de maximale captainscore van 270 punten behaalden bij de mannen.Dames A
Karolína Plíšková (51%) moet Wimbledon verlaten! In de tweede ronde was Katie Boulter (D-speelster 0%) uit Engeland te sterk voor de Tsjechische Wimbledon-finaliste uit 2021.
De overige dames uit deze categorie wonnen hun partijen eenvoudig met 2-0, behalve Iga Swiatek (97%, 1%). Zij had een beslissende set nodig tegen de Nederlandse ‘luck loser’ Lesley Pattinama-Kerkhove (D-speler, 0%). Een knappe prestatie van de Zeeuwse!

Dames B
Anett Kontaveit (18%) verloor kansloos van de Duitse Jule Niemeijer (D-speelster, 0%). Daarmee zijn er in deel 8 van het speelschema alleen nog D-speelsters over waarvan Kaja Juvan (4%) het meest gekozen is. Ons Jabeur (74%, 2%), Angelique Kerber (40%, 1%) en Jeļena Ostapenko (22%, 0%) wonnen eenvoudig hun partijen. De Britse thuisfavoriete, Emma Raducanu (35%, 1%) moest jammerlijk het strijdtoneel verlaten. De taaie Caroline Garcia (D-speelster, 9%, 1%) bleek een maatje te groot.

Dames C
Slechts 4 van de 64 vrouwen in de tweede ronde vertegenwoordigen de C-categorie waarvan er maar 2 doorgingen naar speelronde 3. Hier kun je het verschil dus maken! Tennismanagers met Elise Mertens (49%, 9%) en Amanda Anisimova (36%, 8%) doen goede zaken. Zij zijn de ‘last women standing’. Al krijgen zij met Angelique Kerber en Cori Gauff geen makkelijke tegenstander in ronde 3.
Het doek is daarentegen gevallen voor Sorana Cîrstea (21%, 3%) en Bianca Andreescu (31%, 1%). Met name de nederlaag van Cîrstea tegen de amper gekozen D-speelster Tatjana Maria is verrassend te noemen!

Dames D
Alison Riske (25%, 23%) beloont de tennismanagers die haar het vertrouwen hebben gegeven weer rijkelijk met punten. De Amerikaanse won in 3 sets van Maja Chwalińska (0%) uit Polen. Dit kunstje werd nog eens dunnetjes overgedaan door Irina-Camelia Begu (13%, 9%) tegen Elisabetta Cocciaretto. De Italiaanse deed in ronde 1 een groot aantal Scoritospelers pijn door Martina Trevisan uit te schakelen, maar het eindigt voor haar in de tweede ronde. De laatste veelgekozen captain in de dames D categorie, Ajla Tomljanovic (23%, 17%), had weinig moeite met Catherine Harrison en pakte zo de volle 270 voor veel spelers. Anhelina Kalinina (14%, 7%) was op papier favoriet tegen Lesja Tsurenko (0%) en leek een veilige captainkeuze, maar niets bleek minder waar. Met nog voldoende D-speelsters in het spel ligt het in de lijn der verwachting dat er nog veel captainpunten kunnen worden behaald in deze categorie!


Deel dit artikel
Gamecenter