Wimbledon 2022

Het team van de winnaar

Tvdw Header Wimbledon 2022

Het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld is met de finale tussen Nick Kyrgios en Novak Djokovic tot een einde gekomen. De balans na ruim twee weken tennis? Grandslamtitel nummer zeven voor Novak Djokovic, de allereerste grandslamtitel voor Jelena Rybakina én een plekje tussen de Scorito legends voor David Vieira, op Scorito te vinden onder de naam Danolo! David hield hiermee maar liefst 11.539 andere tennismanagers achter zich. Een prestatie van formaat! Met welke equipe en tactiek is David tot deze prestatie gekomen? Wij namen zijn team onder de loep.


12 juli 2022 in Tennis

Stroeve start

Opvallend genoeg is David allesbehalve vlekkeloos aan het toernooi begonnen. Marin Čilić mocht vanwege een coronabesmetting niet aantreden. Nederlagen van Hubert Hurkacz, Daniel Evans, Garbiñe Muguruza, Joelija Poetintseva en Tamara Zidanšek in de eerste ronde betekenden bovendien dat David al zes spelers kwijt was voorafgaand aan ronde twee. Na deze valse start heeft hij zich iedere ronde verder omhooggewerkt. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd zijn team bovendien vertegenwoordigd met vijf spelers in de kwartfinales. Bovendien behaalden Cristian Garín en Alja Tomljanović deze prestatie geclassificeerd als D spelers. Dan val je in de categorie ‘dark horse’. Ervaren spelers weten dat precies déze spelers verantwoordelijk zijn voor het behalen van de topposities in de tennisspellen.

Consistentie is key

Uiteindelijk zaten alle vier de finalisten in het team van David. Belangrijker nog, hij selecteerde voorafgaand aan de finale ook de juiste captains. En dat was geen verrassing. Want van de 14 mogelijk captainkeuzes (zeven bij de mannen en zeven bij de vrouwen) trok de gekozen captain van David íedere keer aan het langste eind! In totaal koos hij vier keer voor een D speler, vier keer voor een C speler, vier keer voor een B speler en twee keer voor een A speler. Dus het verschil maakte David ook niet met veelvuldig selecteren van de juiste D-captain. Nee, consistentie is het sleutelwoord. Hier kunnen wij allen lering uit trekken!

Tvdw Article Wimbledon 2022

Deel dit artikel
Gamecenter