US Open 2022

Outsiders heren

Kyrgios 2
Pro Shots / SIPA USA

Met tennissers als Juan Martín Del Potro, Marin Cilic, Stanislav Wawrinka en Dominic Thiem heb je zomaar wat uitdagers die in het tijdperk van De Grote Drie de US Open hebben gewonnen. Met een goede keuze in de B-categorie kan je daarom beschikken over de eindwinnaar. Maar wie van hen heeft de meeste kans?


26 augustus 2022 in Tennis

Op Wimbledon mocht Andrey Rublev (B) zijn goede reeks op de grand slams niet doorzetten. Vijf kwartfinales in de afgelopen drie jaar laten zien dat hij ver kan geraken in een tweeweeks toernooi. Zijn afwezigheid kan er wellicht voor zorgen dat hij minder goed op de radar staat bij jouw concurrenten.

Een gevaarlijke outsider voor Wimbledon: Hubert Hurkacz (B). Althans, dat was toch de heersende gedachte net voor de start van het toernooi in Londen. Maar ondanks zijn uitstekende voorbereiding en de ervaring van een halve finaleplek een jaar eerder, strandde de Pool al in de eerste ronde. Nu kent de bijna twee meter Hurkacz weer een goede voorbereiding: een finaleplek in Montreal. Trap je er nu weer in of geef je hem nog een kans?

Een blessure aan de rechterhand en een coronabesmetting verder en de Italiaan Matteo Berrettini (B) heeft twee streepjes achter zijn naam voor de twee meest recente grand slams. Hoe sterk komt hij nu terug? De resultaten van de vier grand slams dáárvoor waren wel indrukwekkend: tweemaal een kwartfinale, een halve finale en zelfs een finaleplek.

Uit hetzelfde land, maar met een iets minder Italiaanse naam: Jannik Sinner (B). De bookmakers zien hem als één van de grootste uitdagers en dat komt vooral door zijn imposante winst in Umag. Daar versloeg hij in de finale Carlos Alcaraz, op gravel! Op de grand slams geeft de jonge Italiaan ook goed thuis, maar het is nog wachten op een échte doorbraak.

Het voorbereidingstoernooi van Montreal kende een verrassende winnaar: Pablo Carreño Busta (B). Het selecteren van de Spanjaard blijft echter wel een gokje. Vorig jaar een halvefinaleplaats op de US Open, het jaar daarvoor verlies in de eerste ronde. De laatste tijd is die eerste ronde steeds vaker het eindpunt voor de voormalig top tien speler. Je gaat niet voor zekerheid met het selecteren van Carreño, maar de gok kan zich wel royaal uitbetalen.

Dé man van deze zomer lijkt Nick Kyrgios (B) te worden. Ging het de afgelopen jaren vooral om zijn (wan)gedrag, de laatste paar maanden zijn het vooral zijn tennisprestaties die het nieuws halen. De finale op Wimbledon en winst in Washington. Maar net zoals op een warme broeierige zomerdag kan het weer zo omslaan bij de Australiër.

US Open 2022

Speel mee met het leukste tennisspel van de US Open 2022!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter