US Open 2022

Outsiders dames

Raducanu2
Pro Shots / SIPA USA

De twee meest recente winnaars van de US Open vind je niet bij de favorieten, maar gewoon bij de uitdagers in categorie B. Voeg daar nog eens de meest recente winnares van Wimbledon aan toe en de keuze blijkt reuze!


26 augustus 2022 in Tennis

Titelverdedigster Emma Raducanu (B) start niet als favoriet aan het toernooi in de Verenigde Staten. Maar dat dat niets hoeft te zeggen, liet zij vorig jaar al zien. Als qualifier won zij het toernooi zonder ook maar één set af te staan. Het grote verschil met vorig jaar is dat haar tegenstanders nu wél rekening met haar gaan houden, maar gaat dat een herhaling van zetten in de weg staan?

Een jaar eerder won Noami Osaka (B) de US Open. Met nog drie andere grand slam-titels op zak – allen op hardcourt – in de laatste vier jaar kan je toch wel verwachten dat zij ook hier mee gaat doen voor de prijzen? Het antwoord daarop: het ligt wat ingewikkeld. Fantastisch spel op de baan wordt afgewisseld door afzeggingen of mindere periodes. Met Osaka heb je een potentiële winnaar in huis maar ook de kans dat jouw B-speelster nul punten oplevert. Dat is toch zonde als je ziet wat de alternatieven zijn.

Zoals bijvoorbeeld Belinda Bencic (B). Het laatste grand slam-toernooi van het jaar lijkt haar het beste te liggen. Bij haar debuut in 2014 kwam zij al tot de kwartfinale en die prestatie evenaarde zij vorig jaar weer. In 2019 was het eindstation zelfs de halve finale! De laatste jaren blijkt de Zwitserse wat stabieler te tennissen en bivakkeert zij rond de tiende plek op de wereldranglijst. Wanneer zij als B-speelster weer bij de laatste acht komt moet je gewoon tevreden zijn. En die kans zit er dik in.

De lange vrouwen Karolina Pliskova (B) en Elena Rybakina (B) spelen het liefst op gras, maar ook op een snelle hardcourtbaan komt hun spel goed uit de verf. Alleen is 2022 absoluut nog niet het jaar van Pliskova. Vóór 2022 behoorde zij tot de absolute wereldtop en was het niet vraag óf zij een grand slam ging winnen, maar vooral wanneer. Heeft zij haar moment gemist? Rybakina heeft dat zeker niet gezien haar winst op Wimbledon eerder dit jaar. De WTA-notering van het servicekanon uit Moskou (uitkomend voor Kazachstan) geeft een vertekend beeld, haar winst op Wimbledon wordt niet meegenomen.

US Open 2022

Speel mee met het leukste tennisspel van de US Open 2022!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter