US Open 2022

Favorieten heren

Medvedev
Pro Shots / SIPA USA

De laatste vier edities van de US Open bij de mannen bracht vier verschillende winnaars voort. Vergeleken met de andere drie grand slams – waar er slechts twee verschillende winnaars bij de laatste vier edities te zien waren – lijkt het toernooi in de US daadwerkelijk open. De neutrale tennisliefhebber smult, maar de altijd partijdige tennismanager gruwelt. Welke favorieten moet jij dit jaar sowieso selecteren.


26 augustus 2022 in Tennis

Bij afwezigheid van Novak Djokovic (vooralsnog geen toegang tot de Verenigde Staten), is de titelverdediger Daniil Medvedev (A) ook de titelfavoriet. Zijn grasseizoen was vanwege de uitsluiting op Wimbledon verre van ideaal, maar in de toernooien waar de Rus wél welkom was presteerde hij naar behoren met finaleplekken in zowel ’s-Hertogenbosch als Halle. Op zijn meest favoriete ondergrond, hardcourt, zijn er weinig spelers die beter presteren. Dit was eerder dit jaar ook al te zien bij de Australian Open. Voor twee derde had hij de winst al binnen, maar tegen de taaie Rafael Nadal bleek niemand opgewassen.

Na de Australian Open won de Spanjaard Rafael Nadal (A) ook nog eens Roland Garros. En met zijn terugtrekking op Wimbledon heeft de man van Mallorca technisch gezien op de baan nog geen enkele grandslampartij verloren in 2022. Met de kracht die Nadal in elke partij gooit zal het lichaam hoe dan ook een keer ‘stop’ zeggen, maar wanneer? Is dat vóór het moment dat jij Nadal voor het laatst in je team selecteert of daarna?

Uit hetzelfde land komt hét talent van 2022 bij het mannentennis: Carlos Alcaraz (A). Bij de Spaanse tennissers verwacht je dat ze excelleren op gravel. Alcaraz doet dat, ook. Getuige zijn winst in Miami in maart komt hij namelijk ook zeer goed uit de voeten op hardcourt. De tiener uit Madrid kwam als een komeet in de top tien en lijkt zich hier voor een lange tijd te willen nestelen. Maar wanneer komt zijn eerste échte prestatie op een grand slam? Dit jaar al?

Twee mannen die om verschillende redenen een turbulent jaar hebben zijn Alexander Zverev (A) en Stefano Tsitsipas (A). De Duitser Zverev bood op Roland Garros goed partij tegen de uiteindelijke winnaar Nadal totdat hij letterlijk ten onder ging. Zijn enkel boog, maar zijn onderbeen had hier minder zin in. Opgave en een lange revalidatie volgde. Mocht hij zijn vorm van dat toernooi terugvinden is Zverev een kandidaat voor een plek in de finale. Voor de Griek Tsitsipas is het een keer tijd dat hij zijn klasse aan het Amerikaanse publiek laat zien. In vier deelnames kwam hij niet verder dan de derde ronde. Dat is ondermaats voor een speler van zijn klasse, helemaal omdat hij op de Australian Open al driemaal liet zien de halve finale te kunnen bereiken op hardcourt.

Zijn hoge ranking op de ATP-lijst heeft de Noor Casper Ruud (A) vooral te danken aan zijn goede gravelspel. Een finaleplek op Roland Garros en tussen de twee grand slams in pakte hij ook nog eens de winst in Gstaad, op gravel natuurlijk. Maar wat blijkt nu? Ook op hardcourt kan hij een aardig balletje slaan! In Montreal kwam hij zelfs tot de halve finale. Die plek verdiende hij ten koste van Felix Auger-Aliassime (A), de Canadees die vorig jaar nog tot de halve finale kwam bij de US Open. De laatste paar jaar is hij uitgegroeid tot een vaste klant in de tweede week van grand slams op hardcourt. Met zijn 22 jaar kan hij nog makkelijk de sprong maken naar de echte wereldtop. Dit jaar al?

US Open 2022

Speel mee met het leukste tennisspel van de US Open 2022!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter