US Open 2022

Favorieten dames

Swiatek
Pro Shots / SIPA USA

Verwacht je weer een US Open zoals vorig jaar bij de vrouwen? In dat geval kan je de favorieten maar beter links laten liggen. Is jouw vertrouwen in de gevestigde orde nog niet verloren, kies dan voor de wereldtoppers die volgens ons de meeste kans hebben om de US Open te winnen.


26 augustus 2022 in Tennis

Na de Australian Open kwam er maar geen einde aan de zegereeks van Iga Swiatek (A). Het was daarom ook niet verwonderlijk dat Swiatek de meest gekozen vrouw was bij Wimbledon in de Tennismanager. Zelden heeft er een grotere groep teleurgestelde managers langs de baan gestaan, want de favorietenrol kon zij allesbehalve waarmaken. Daarna moest zij zowel in Toronto als in haar Warschau al relatief vroeg het toernooi verlaten. Maar pas op, als de Poolse slechts een klein beetje haar vorm van het voorjaar te pakken krijgt, is zij topfavoriet in New York.

Voormalig nummer 1 van de wereld Simona Halep (A) begint langzaamaan weer in vorm te geraken. Een halve finale op Wimbledon en zelfs de winst in Toronto. De Roemeense beschikt over de wapens om het iedereen lastig te maken en na een teleurstellend 2021 vol met blessures lijkt het een kwestie van tijd voordat zij weer strijdt om de winst op een grand slam.

Wie op de steun van het publiek kan rekenen is natuurlijk Cori Gauff (A). Haar beste resultaten zijn vooralsnog niet op hardcourt, maar de pas 18-jarige behoort al het gehele jaar tot de top twintig van de wereld. Op zo’n jonge leeftijd zo consistent tennissen, dat is voor weinigen weggelegd. Nu nog het laatste stapje richting de top en Gauff doet mee om de prijzen.

Twee vrouwen die de laatste editie van de US Open de halve finale bereikten waren Maria Sakkari (A) en Aryna Sabalenka (A). De twee krachtkanonnen presteren goed op hardcourt, al heb je met Sakkari eerder de speelster die juist het huidige jaar goed presteert (finaleplekken in Sint Petersburg en Ostrava) en met Sabalenka de hardcourt-topper van weleer te pakken.

US Open 2022

Speel mee met het leukste tennisspel van de US Open 2022!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter