US Open 2022

Mogelijke verrassingen dames

Haddad Maia
Pro Shots / SIPA USA

Er zijn twee zekerheden in het leven. Je betaalt belasting en het verschil in de Tennismanager maak je met de vrouwen in de C en D-categorie. Wie volgen Emma Raducanu en Leylah Fernandez op dit jaar?


26 augustus 2022 in Tennis

Voor het voorspellen van deze onmogelijke taak kan je de WTA-ranking het beste buiten beschouwing laten. De vorm van de dag lijkt een betrouwbaardere variabele. Met die informatie wordt Beatriz Haddad Maia (C) een interessante optie. Een bijna perfect grasseizoen tot het moment dat het écht om de knaken ging. De verwachtingen waren hoog gespannen voor Wimbledon, maar verder dan de eerste ronde kwam zij niet. De Braziliaanse herpakte zich sterk in Toronto, maar in drie sets moest zij in de finale wel buigen voor Halep.

Of wat te denken van Shelby Rogers (C). Zij versloeg op het hardcourt-toernooi van San Jose onder andere Andreescu, Sakkari en Anisimova maar moest wel haar meerdere erkennen in Kasatkina in de finale. Tel daarbij op dat zij in haar laatste twee edities tot een vierde ronde en een kwartfinale kwam en het selecteren van Rogers lijkt steeds logischer. Een toernooi waarbij hetzelfde aantal punten te winnen viel was de Citi Open in Washington. Daar ging de finale tussen Kaia Kanepi (D) en Liudmila Samsonova (D). De Russische Samsonova boog een 1-0 achterstand om en pakte zo haar eerste WTA-titel op hardcourt.

Bovenstaande speelsters vallen allemaal op door de behaalde finaleplekken in de laatste paar maanden. Iets onder de radar tennist Qinwen Zheng (D). De slechts 19-jarige Chinese stijgt als een raket omhoog op de WTA-ranking en met een iets gunstigere loting dan op Roland Garros of Wimbledon – zij verloor beide keren van de uiteindelijke winnares – is er veel mogelijk in New York.

Vertrouw je eerder op behaalde resultaten uit het verleden? Selecteer dan het winnaarstrio uit de C-categorie: Angelique Kerber (’16), Bianca Andreescu (‘19) en Serena Williams (wanneer niet?). Maar wees gewaarschuwd, in dat geval heb je geen plek meer voor de oud-finalisten Viktoria Azarenka of Madison Keys.

US Open 2022

Speel mee met het leukste tennisspel van de US Open 2022!

Meld je nu aan

Deel dit artikel
Gamecenter