US Open 2022

Kwartfinalisten bekend

Alcaraz
Pro Shots / Panoramic

De laatste Grand Slam van 2022 is alweer aangekomen bij de kwartfinales. Nog slechts 8 mannen en 8 vrouwen maken kans op de titel in New York. Opvallend is dat zowel bij de overgebleven mannen als vrouwen er geen enkele voormalig winnaar van de US Open nog in het spel is. We krijgen dus sowieso twee nieuwe winnaars dit jaar.


6 september 2022 in Tennis

Bij de mannen is de B-categorie dit jaar het best vertegenwoordigd in de kwartfinale met 4 spelers, namelijk Nick Kyrgios, Matteo Berrettini, Jannik Sinner en Andrej Rublev. Uit de A-categorie zijn Casper Ruud en Spaans talent Carlos Alcaraz nog over. De twee meest verrassende kwartfinalisten zijn de C-spelers Karen Khachanov en Frances Tiafoe.

Voor de verandering zijn bij de vrouwen de A-categorie speelsters het best vertegenwoordigd. Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Cori Gauff en Ons Jabeur zijn allen nog in de race. De Amerikaanse Jessica Pegula en de Tsjechische Karolína Plíšková vertegenwoordigen de B-categorie speelsters. De outsiders voor de titel komen uit de D-categorie. Zij zijn vooralsnog de puntenkanonnen voor de Scoritomanagers gebleken, namelijk: Caroline Garcia en Ajla Tomljanovic.


Deel dit artikel
Gamecenter