US Open 2022

Het team van de winnaar

Tvdw Header Usopen 2022

Na de finale van de US Open 2022 zit het grand slam-jaar erop. In de nachtelijke uurtjes vochten de twee nieuwe gezichten van het tennis een mooie strijd uit. Nadat al eerder dit jaar de titels naar Rafael Nadal (2x) en Novak Djokovic gingen, was het nu de jonge Spanjaard Carlos Alcaraz die zijn eerste – en hoogstwaarschijnlijk niet laatste – grand slam won. Zijn overwinning bracht hem terloops ook nog eens de eerste plek op de ranglijst. Ergens de beste in zijn is een wapenfeit die hij vanaf afgelopen zondag deelt met een andere absolute nummer één: Arjen de Jong. Op Scorito te vinden onder het synoniem Krully, behaalde hij de winst in de Tennismanager van de US Open!


16 september 2022 in Tennis

Interview met de winnaar

Tot de allerlaatste wedstrijd was het spannend. Een overwinning van Alcaraz was nodig om jou te laten zegevieren, hoe beleefde jij de wedstrijd die zondagavond pas om 22:00 begon?

"Eigenlijk heb ik zondagavond geen tennis meer gekeken of gevolgd! Ik had er al het vertrouwen in dat Carlos Alcaraz ging winnen tegen Casper Ruud. In de ochtend heb ik wel natuurlijk gelijk gekeken of ik gewonnen had."

Jouw eerste ronde kende al meteen wat grote afvallers. Halep, Fritz en Kasatkina gingen onverwachts ten onder bij hun eerste wedstrijd. Had je de hoop al opgegeven voor een goede notering?

"Nee, in het begin focus ik mij vooral op mijn subleague en kijk ik niet zo veel naar het algemeen klassement."

Vooral jouw captainkeuzes waren indrukwekkend! Tot en met ronde 3 de maximale score (6x een D-speler) en in ronde 4 koos je ervoor om niet Davidovich (D-speler, tegen Berrettini) maar Sinner (B-speler, tegen Ivashka) te cappen. Hoe kwam je tot dit besluit en hoe kies jij normaal gesproken welke captain je moet selecteren?

"Captainkeuze is een belangrijk onderdeel bij tennis. Meestal kies ik wel de lagere categorie voor meer punten. Maar daarnaast vind ik Matteo Berrettini wel een hele goede tennisser en had daarom niet verwacht dat Alejandro Davidovich Fokina zou winnen. En bij Sinner had ik dit vertrouwen juist wel."

Met Davidovich en Nakashima had je ook twee D-spelers die vrij weinig (respectievelijk 9 en 4%) gekozen waren. Waar kwam dit vertrouwen in deze spelers vandaan?

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik de D-categorie spelers niet allemaal even goed ken. Dit zijn dan ook echte gokjes geweest."

Voor de start van US Open zag jij ook al het potentieel van Ons Jabeur, maar toch waren Sabalenka en Gauff vaker gekozen in de A-categorie door de andere Tennismanagers. Vanwaar de keuze voor de Tunesische? En had je haar ook al tijdens Wimbledon?

"Ons Jabeur vind ik een geweldige tennisster met die vele dropshots van haar! En ja, op Wimbledon had ik haar ook. Bij de US Open had ik ook wel weer hoge verwachtingen van haar."

Tijdens de halve finale koos je voor Caroline Garcia als captain tegen Ons Jabeur. Dacht je dat na de winst van Jabeur de overwinning in het spel wel eens voorbij kon zijn?

"Bij de halve finale heb ik vooral gekeken hoe ik kon winnen. Als Garcia zou winnen en ik haar geen captain zou maken had ik niet meer kunnen winnen. Bij Jabeur was dat wel het geval, dus eigenlijk was het gewoon een berekende keuze."

Je draait nu al een tijdje mee in de top van de Scorito Index, maar nu heb je écht een absolute hoofdprijs. Maar wat nu? Heb je nog andere Scorito-doelen?

"Mijn doel met Scorito is om weer eens in de top 10 van de Scorito Index te komen. Een goed WK Voetbal zou daar erg goed bij helpen. Daarnaast vind ik de wielerspellen het leukste van Scorito en wil ik graag een keer alle grote rondes in mijn subleague winnen. Maar dit wordt wel steeds moeilijker want er doen er steeds meer mee…"

We zien dat je ook hebt meegespeeld in de subleague WelieVerhoogJong, kan je ons wat meer vertellen over de samenstelling van deze subleague?

"Wij deden altijd de wielerspellen met elkaar. Maar die won ik het vaakst dus toen heeft Matthijs Verhoog mij en Kees uitgedaagd voor de Tennismanager. Dit is volgens mij de eerste keer dat ik die van hen win."

"Het samen voorspellen in een subleague is echt wel leuk, zeker van je vrienden wil je winnen. En als dat dan lukt is het zeer vermakelijk om ze dat te vertellen!"

Tvdw Article Usopen 2022

Deel dit artikel
Gamecenter