US Open 2022

Grote namen vallen weg

Tsitsipas
Pro Shots / SIPA USA

Grote namen sneuvelen al vroeg tijdens de laatste Grand Slam van het jaar. De US open staat ieder jaar garant voor verrassingen en ook de 2022 editie past naadloos in dit rijtje. Vanuit een Nederlands perspectief gaat de US Open de geschiedenisboeken in als de eerste Grand Slam in lange tijd waarin liefst 4 Nederlandse mannen hun opwachting maakten. Een ander stukje geschiedenis wordt geschreven door Serena Williams, die naar verwachting haar laatste grote toernooi speelt.


1 september 2022 in Tennis

In de eerste ronde heeft de US Open al afscheid moeten nemen van de volgende top 20 spelers: Stéfanos Tsitsipás, Taylor Fritz, Jeļena Ostapenko, Emma Raducanu, Simona Halep.

De Nederlandse mannen Botic van der Zandschulp, Tim van Rijthoven en qualifier Gijs Brouwer behaalden de tweede ronde. Tallon Griekspoor moest helaas zijn meerdere erkennen in Federico Coria. Aranxta Rus was de enige vrouwelijke Nederlandse deelnemer. Zij strandde net als Griekspoor in de eerste ronde na een verliespartij tegen Shelby Rogers. Het is de tiende keer op rij dat Rus in de eerste ronde van een Grand Slam-toernooi strandt.  

In de tweede ronde viel het doek reeds voor Felix Auger-Aliassime, Maria Sakkari, Leylah Fernandez en nummer 2 van de wereld Anett Kontaveit. De Estse verloor van Serena Williams. Tim van Rijthoven en Botic van der Zandschulp vonden allebei hun Waterloo in de tweede ronde, waardoor Nederlands hoop nu in de handen ligt van Gijs Brouwer. 


Deel dit artikel
Gamecenter