Wimbledon 2022

Debuut Tim van Rijthoven in Tennismanager lonkt

Copyright Proshots 16652564
Foto: Pro Shots / Panoramic

Met de spectaculaire winst op Daniil Medvedev pakte Tim van Rijthoven in Rosmalen zijn eerste ATP-zege. De Roosendaler lijkt daarmee op stoom voor een goede prestatie op Wimbledon. Maar voor alle Scorito-spelers die al op ‘rijthoven’ hebben gezocht in het Wimbledon spel wacht een teleurstelling: op dit moment is de Nederlander nog niet te selecteren voor het hoofdtoernooi.


13 juni 2022 in Tennis

Op het moment dat de deelnemerslijst van Wimbledon bekend werd gemaakt, was de ATP-ranking van Tim van Rijthoven nog boven de 200; te laag voor directe toegang tot het hoofdtoernooi. Voor deze spelers resteert vaak het spelen van een kwalificatietoernooi. Zo moest Van Rijthoven dit in 2022 al doen voor de Australian Open en Roland Garros, maar resulteerde dit niet in toegang tot het hoofdtoernooi.

Met de winst op de Libema Open heeft Tim van Rijthoven zich aan het grote publiek voorgesteld. Net op tijd voor het verdelen van de wildcards voor Wimbledon! Naar verwachting kiest de organisatie deze week wie directe toegang krijgt tot het hoofdtoernooi. Grote kans dat Van Rijthoven daarbij zit. Zo kreeg Alex Bolt in 2021 een wildcard nadat hij in juni de Nottingham Trophy won en werd Dominik Koepfer in 2019 beloond met een wildcard nadat hij op gras de Ilkley Trophy won. Het grastoernooi van Rosmalen staat zelfs hoger aangeschreven dan deze twee ATP Challenger toernooien, maar heeft dan wel als nadeel dat het niet op Brits terrein is. Mocht de organisatie toch aan iemand anders (hoogstwaarschijnlijk een Brit) de voorkeur geven, is het goed mogelijk dat Van Rijthoven met zijn goede vorm via het kwalificatietoernooi nu wel het hoofdtoernooi van een grand slam bereikt.

Wie heeft straks Tim van Rijthoven als eerste in zijn of haar team?


Deel dit artikel
Gamecenter