Roland Garros 2023

Voorbeschouwing uitdagers dames

Sakkari
Foto: Pro Shots / Panoramic

Bij de vrouwen geldt op Roland Garros één zekerheid: in de halve finale staan hoe dan ook geen vier vrouwen uit de A-categorie. Maar wie dan wel? De meest logische plek om te zoeken is de B-categorie en daar staan direct twee halve finalisten van de laatste editie van Roland Garros. Ook zitten hier twee oud grandslamwinnaressen en de voormalig nummer 1 van de wereld verstopt. Welke drie vrouwen uit de B-categorie zijn jouw uitverkorenen?


24 mei 2023 in Tennis

Met Maria Sakkari kan je nu een B-speelster selecteren die in de afgelopen vijf grand slams een categorie hoger te vinden was. De krachtige Griekse komt prima uit de voeten op gravel en liet dat in 2021 al eens zien met een plek in de halve eindstrijd op Roland Garros. Dit jaar verloopt het minder voortvarend dan in 2022 en zo langzamerhand moet het dan toch aan haar beginnen te knagen dat haar laatste toernooizege dateert van april 2019. Wellicht lijkt een eindoverwinning op een grand slam dan iets te hoog gegrepen, maar een plek bij de laatste vier – net zoals twee jaar terug – behoort gewoon tot de mogelijkheden.

In de halve finales van vorig jaar zagen wij Daria Kasatkina en de verrassing Martina Trevisan. De Russische Kasatkina hoefde daarvoor niemand van naam te verslaan, dat deden haar tegenstanders voor haar. En laat daar nou precies haar probleem liggen. De mindere goden slaat zij relatief eenvoudig van de baan, tegen de absolute top laat zij het vaak afweten. De andere halvefinalist van vorig jaar, de laatbloeier Trevisan, haalt op Roland Garros vaker wel de kwartfinale dan niet! Weinig tennissers die dezelfde statistiek kunnen overleggen en daarmee is de Italiaanse een interessante keuze voor je Tennismanager. De gravelspecialiste komt dit seizoen echter wel iets langzamer op stoom dan vorig jaar.

Het Tsjechische trio Petra KvitovaBarbara Krejcikova en Karolina Pliskova is samen goed voor 28 deelnames aan Roland Garros. De kleinste bijdrage hieraan (vier deelnames) wordt geleverd door de enige die het toernooi wél wist te winnen: Krejcikova. Servicekanonnen Kvitova en Pliskova kwamen al wel eens tot de halve finale, maar laten hun beste spel vooral zien als de ondergrond niet de kleur oranje heeft.

Kampioen bij de junioren in 2013 was de Zwitserse Belinda Bencic. Dat haar beste prestatie bij het hoofdtoernooi tot nu toe slechts een derde ronde is, mag daarom tegenvallend genoemd worden. Toch laat zij bij vlagen zien over geweldig spel te beschikken en kwam zij dit jaar op het gravel van Charleston al tot de finale. Speelsters die in het verleden al wel ver kwamen op Roland Garros zijn Viktoria Azarenka en Veronika Kudermetova.In een vorig tennisleven was de Belarussische Azarenka zelfs wereldtop, maar haar spel is de afgelopen jaren wisselvalliger geworden. Haar halve finale op het gravel in Parijs dateert alweer uit 2013, maar op haar laatste grand slam kwam zij tot de halve finale! De Russische Kudermetova speelt graag op gravel en kwam dit jaar op de belangrijke toernooien in Madrid en Rome al tot ver in het speelschema.

Op latere leeftijd brak de Braziliaanse Beatrice Haddad Maia pas echt door. Vooral met haar goede resultaten op gras lanceerde zij haar WTA-notering en is daarmee interessant voor Wimbledon. En voor Roland Garros dan? Op Stuttgart versloeg zij al Trevisan en Rybakina op gravel, waardoor jij haar deze hele sportzomer gewoon in je Tennismanager kan selecteren! Ook Paula Badosa toont goede vorm in de voorbereidingstoernooien. Na veel blessures kelderde haar ranking, maar de Spaanse wordt gezien als één van de uitdagers van de absolute top.

Roland Garros 2023

Speel mee met het leukste tennisspel voor de eerste iconische Grand Slam gespeeld op gravel!

Meld je aan!

Deel dit artikel
Gamecenter