Roland Garros 2023

Voorbeschouwing outsiders dames

Stephens
Foto: Pro Shots / Panoramic

Het vrouwentoernooi op Roland Garros staat erom bekend onvoorspelbaar te zijn. Een ongeplaatste speler dringt steevast door tot de halve finales en de kwartfinales staan vol met speelsters uit de B en C-categorie. De ervaren Scorito-speler weet: hier moet ik de juiste keuzes maken! Maar welke vrouwen maken dit jaar de meeste kans om jouw score eens flink op te vijzelen?


24 mei 2023 in Tennis

Oud-winnares Jelena Ostapenko heeft in haar gewonnen editie van 2017 meer wedstrijden gewonnen dan de vijf edities die daarop volgden! Die neerwaartse trend biedt weinig hoop, maar haar recentste optreden op een grand slam doet dat wél. Met een kwartfinaleplek op de Australian Open en knappe overwinningen op het graveltoernooi van Rome lijkt de Letse weer mee te gaan doen om de prijzen.

Met Bianca Andreescu en Sloane Stephens staan er twee andere grandslamwinnaressen op het schema. De Canadese Andreescu heeft na haar rustperiode de stijgende lijn weer gevonden en hoopt nu ook op gravel toernooien binnen te slepen. Maar op die ondergrond dichten wij Stephens meer kans toe. In 2018 kwam de Amerikaanse zelfs tot de finale maar moest toen haar meerdere erkennen in Simona Halep. Eenmaal op het gravel van Roland Garros blijkt Stephens in staat tot bijzondere prestaties, op geen enkel toernooi heeft zij zo'n hoog winstpercentage als in Parijs: van de vier wedstrijden wint zij er drie. Teken jij voor een vierde ronde plek voor je C-speelster?

Of ga je echt voor de winst? Dan kan je beter iemand kiezen die in staat is om het hele spelersveld te verrassen. Dat kan de Chinese Qinwen Zheng doen dit jaar. Op jonge leeftijd speelt zij al zeer consistent en is het een kwestie van tijd dat zij doorbreekt bij het grote publiek. Voor Anastasia Potapova geldt dat ook. In Stuttgart versloeg zij al de hoger geplaatste Cori Gauff en Caroline Garcia en daarmee laat zij zien een geduchte gravelspeelster te zijn.

Als je puur kijkt na de resultaten van het laatste grand slam moet je direct Magda Linette en Donna Vekic selecteren. Linette was dé verrassing en kwam tot de halve finale, het eindstation van Vekic lag een ronde eerder. Wanneer de hele sportwereld kijkt, kunnen zij juist net dat beetje meer. Het gravelseizoen van beide dames verloopt nog niet vlekkeloos, maar wellicht sparen de vrouwen hun krachten voor de wedstrijden waar het er weer echt om gaat: Roland Garros.

Roland Garros 2023

Speel mee met het leukste tennisspel voor de eerste iconische Grand Slam gespeeld op gravel!

Meld je aan!

Deel dit artikel
Gamecenter