WK 2022 | Voorbeschouwing

Nederland - Argentinië

NEDARG

Ergens hoog in de hemel kijken Diego Maradona en Johan Cruijff voor het eerst gezamenlijk naar een confrontatie tussen hun twee landen. Het betoverende voetbal wat die twee op de mat legden zien wij nog niet terug bij het spel van Nederland en Argentinië. Toch staat straks één van hen in de halve finale.


6 december 2022 in WK 2022

Vrijdag 9 december 20:00 Nederland - Argentinië
In de achtste finale heeft Nederland met een atypische strategie de Verenigde Staten uit de tent gelokt en genadeloos toegeslagen in de tegenaanval. De belangrijke rol voor de wingbacks betaalde zich eindelijk uit in doelpunten en assists. Tegen Argentinië is het de vraag welke rol nu voor Daley Blind en Denzel Dumfries zijn weggelegd. Met de opkomende Argentijnse backs Nahuel Molina en Marcos Acuña – die zijn carrière begon als linksbuiten – beschikt Argentinië namelijk over soortgelijke wapens die ervoor kunnen zorgen dat er meer defensieve taken klaarliggen voor de Nederlandse backs.

Argentinië hoopt in de kwartfinale op wederom een opleving van Lionel Messi. Net zoals tegen Mexico (pas halverwege de tweede helft) en Australië (met zijn eerste balcontact in de zestien). Buiten Messi om heeft het team van Argentinië weinig indruk gemaakt, maar bondscoach Lionel Scaloni lijkt nu wel eindelijk zijn defensie op orde te hebben. Tegen Australië speelde hij voor het eerst met dezelfde achterste linie als de wedstrijd daarvoor.

De strategie van Louis van Gaal zal niet veel wijzigen voor de wedstrijd tegen Argentinië, maar de Nederlandse bondscoach moet er wel rekening mee houden dat Argentinië over veel betere spelers beschikt dan de Verenigde Staten. Wanneer het middenveld overlopen wordt en Messi te veel betrokken wordt in het aanvallende spel, wacht Nederland een lastige avond. In dat geval brengt Messi in zijn 1001ste wedstrijd zijn team een onvergetelijke Arabische Nacht.

Voorbeschouwingen andere kwartfinales
Kroatië - Brazilië
Engeland - Frankrijk
Marokko - Portugal


Deel dit artikel
Gamecenter