WK 2022 | Voorbeschouwing

Kroatië - Brazilië

KROBRA

Bij de laatste acht landen zitten dit jaar Brazilië en Kroatië. Van dat eerste land hadden alle poultjes-invullers op Scorito het wel verwacht (het land is tenslotte het meest gekozen als wereldkampioen), maar dat de Kroaten dit stadium hebben bereikt was minder vanzelfsprekend.


6 december 2022 in WK 2022

Vrijdag 9 december 16:00 Kroatië - Brazilië
Hoewel de Kroaten een sterke lichting spelers hebben, zijn de sterkhouders van het Kroatische team toch relatief op leeftijd: Luka Modric – 37 jaar, Ivan Perisic – 33 jaar en Dejan Lovren – 33 jaar. De voetbalwetten leren ons dat zij zo’n zes tot acht jaar geleden in hun ‘prime’ waren. Dat het trio destijds op het WK van 2014 al met 3-1 verloor van het Brazilië van Neymar en Thiago Silva voorspelt weinig goeds voor de spanning in de komende kwartfinale.

De resultaten van de achtste finale veranderen dat beeld niet, sterker nog, het versterkt het alleen maar. Kroatië ging met veel moeite door na strafschoppen tegen Japan, Brazilië had geen kind aan Zuid-Korea. Niets lijkt een vrije doortocht naar de halve finale in de weg te zitten voor de Gele Kanaries.

Flashback naar 2014. Dacht heel het land er namelijk niet exact hetzelfde over toen het WK in eigen land werd gehouden? Die droom werd destijds woest verstoord door een ander Europees land: Duitsland. Wil Kroatië enige hoop putten, moet het de groepsfasewedstrijden van Brazilië nog een keer terugkijken. Zowel tegen Servië als tegen Zwitserland was Brazilië beter, maar écht overtuigend ging het niet. Kroatië staat ten opzichte van die landen net iets hoger aangeschreven, en wanneer alles goed valt op de vrijdagmiddag kunnen zij dus zomaar verrassen.

Toch kan jij jouw 'subleague-bepalende-uitslag' deze speelronde beter bewaren voor een andere kwartfinalewedstrijd, want het merendeel van alle deelnemers gaat voor een overwinning van Brazilië. Zou toch zonde zijn als je hen allemaal laat uitlopen met deze wedstrijd?

Voorbeschouwingen andere kwartfinales
Nederland - Argentinië 
Engeland - Frankrijk


Deel dit artikel
Gamecenter