WK 2022 | Voorbeschouwing

Marokko - Portugal

MARPOR

Na een geweldige stunt heeft Marokko de kwartfinale bereikt. De Leeuwen van de Atlas zijn de Straat van Gibraltar overgestoken en hebben daar Spanje veroverd. Volgend station? Portugal!


7 december 2022 in WK 2022

Zaterdag 10 december 16:00 Marokko - Portugal
Aan de Portugese spelers de schone taak om als eerste tegenstander de goed presterende keeper(s) Yassine Bono (en vervanger Munir Mohamedi) te verschalken. Tot op heden is dat namelijk alleen zijn landgenoot Nayef Aguerd gelukt. Verwoede pogingen van Kroatië, België en Spanje leidde allemaal uiteindelijk tot niets. Zelfs toen Spanje het driemaal vanaf elf meter mocht proberen was het Bono die ervoor zorgde dat zijn tegenstanders nog steeds niet gevonden hebben waar zij naar op zoek zijn.

Portugal leek in de achtste finale wel verlost. Maar van wat eigenlijk? De spanning die de groepsfase met zich meebracht? Of was het toch die wisseling in de spits? Cristiano Ronaldo moest plaatsmaken voor de 21-jarige spits van Benfica: Gonçalo Ramos. En hoe. Met een hattrick met zijn eerste basisplek wordt bondscoach Fernando Santos bespaard van lastige vragen waarom hij de Ronaldo buiten de eerste elf heeft gelaten. De antwoorden waren te vinden op het veld tegen Zwitserland.

De clash tussen een defensief sterk Marokko en een aanvallend herboren Portugal is daarom zeer interessant. Indien Marokko er weer in slaagt om een groot land te verslaan, moet het daarna de weg noordelijk inzetten: Frankrijk of Engeland. Maar voor het zover is, moet er eerst een klein wonder tegen Portugal plaatsvinden. Het ontbreekt de Marokkanen aan een echt sterk offensief. Alleen als het lang 0-0 blijft, en een dood spelmoment Marokko op voorsprong kan brengen, gaat het Afrikaanse land verder op hun Europese verovering. In elk ander geval is een kleine overwinning voor Portugal de meest veilige optie.

Voorbeschouwingen andere kwartfinales
Kroatië - Brazilië
Nederland - Argentinië 
Engeland - Frankrijk 


Deel dit artikel
Gamecenter