WK 2022 | Voorbeschouwing

Engeland - Frankrijk

ENGFRA

Twee Europese grootmachten, maar er is slechts plek voor één van hen in de halve finale. Regerend wereldkampioen Frankrijk en het land waar de titel zo begeerd wordt: Engeland. Beide landen kenden echter een stroeve aanloop richting het WK. Althans, als wij de Nations League wedstrijden van afgelopen jaar enige waarde mogen geven. Maar is de voetbalfan een jaar lang in het ooitje genomen en hebben wij in deze kwartfinale opeens te maken met een toekomstig Wereldkampioen?


6 december 2022 in WK 2022

Zaterdag 10 december 20:00 Engeland - Frankrijk
Het spel van Frankrijk kent veel overeenkomsten met de ploeg die Didier Deschamps vier jaar geleden op het WK in Rusland in het veld stuurde. Het kent absolute toppers, maar vooral ook spelers die het vuile werk opknappen. De afwezigheid van Paul Pogba en Ngolo Kanté wordt sterk opgevangen door Adrien Rabiot en Aurélien Tchouaméni. Vooral de 22-jarige Tchoauméni is opvallend in zijn onopvallendheid.

Gareth Southgate heeft nog veel vertrouwen in dezelfde spelers die het de afgelopen vier jaar zo goed deden. Dat vertrouwen lijkt zicht uit te betalen. Jordan Pickford heeft al drie keer zijn doel schoongehouden en heeft dat mede te danken aan de sterk spelende Harry Maguire in de verdediging. Dat was geen gegeven, gezien het spel van de Engelse verdediger de laatste maanden.

Zowel de Engelsen als de Fransen waren niet overtuigend begonnen aan hun achtste finales. De kleinere voetballanden Senegal en Polen hadden zelfs kansen om de grootmachten op achterstand te schieten. Een gebrek aan precisie, en hier en daar wat geluk, voorkwam dat. Voor één van de kwartfinalisten geldt: dat blijft niet zo. De voorhoede van beide landen heeft aan een halve kans genoeg en de verdediging gaat aan allebei de kanten van het veld maximaal getest worden.

De Europese landen hebben zich een jaar lang verstopt, maar na deze wedstrijd is een nieuwe titelkandidaat gevonden. Frankrijk maakt daarop de meeste kans. Met een Olivier Giroud in goede vorm en een Kylian Mbappé die met zijn ongekende doelgerichtheid een gooi doet naar Speler van het Toernooi beschikt Frankrijk over net iets dodelijkere wapens.

Voorbeschouwingen andere kwartfinales
Kroatië - Brazilië
Nederland - Argentinië 


Deel dit artikel
Gamecenter