Giro d'Italia 2023

Etappe 17: Sprint op bestelling

Etappe 17

Wat nou “zware derde week”? Uit de Italiaanse hoed is een verrassing getoverd, vandaag zijn voor de verandering eens zoveel mogelijk laagtemeters opgezocht! De rode loper voor de sprinters is vandaag 195 kilometer lang en rolt zich uit richting Venetië, de meest romantische stad van Italië. Aan de kust slaan de renners echter linksaf in plaats van rechts en daarmee blijft een nog groter publiek bespaard voor de stad die al bijna uit zijn voegen barst.


23 mei 2023 in Wielrennen

Op 500 meter hoogte vertrekken de renners voor een rit richting de kust. Onderweg zijn twee tussensprints georganiseerd om het etappekaartje toch enigszins aan te kleden. Voorderest: kaarsrechte wegen. Voor de parttimers onder ons is woensdag een populaire vrije dag, maar je doet er goed aan om deze week die dag in te wisselen voor bijvoorbeeld de vrijdag die wel de moeite waard is.

De 17e etappe kan nog net wel de reden zijn voor sommige sprinters om nog niet vroegtijdig uit de Giro te stappen. En als je deze eenmaal hebt overleefd klinkt etappe 21 ook niet bijster ver weg toch? Het moet vast het masterplan van de Giro-organisatie zijn geweest om die vervelende Tour-gangers nog een paar extra dagen in Italië te houden.

De finale in Caorle kent wel wat moeilijkheden, met vier scherpe bochten in de laatste twee kilometers. De laatste bocht ligt echter op 650 meter van de streep en gaat daarom geen al te belangrijke rol spelen vandaag. Ook de brede weg richting de finish geeft de treintjes nog alle ruimte om langszij te komen. Niets staat een massasprint in de weg vandaag.

Profiel etappe 17

17

Laatste 5km

17

Deel dit artikel
Gamecenter