Giro d'Italia 2023

Etappe 21: Alle wegen leiden naar Rome

Etappe 21

De Giro eindigt met een vlakke rit van slechts 126 kilometer in en rond historisch Rome. Nog één keer mogen de sprinters laten zien waar zij zo goed in zijn. En rond kwart voor zeven is het ook de beurt aan jou om dat te laten zien: ben jij nou echt zo goed in de Wielermanager? In de zenuwslopende minuten die volgen na de finish wordt het antwoord op die vraag gegeven.


26 april 2023 in Wielrennen

De etappe van vandaag is simpel. En de eerste twee uur kan je eigenlijk ook al uittekenen. De winnaar van het roze wordt gefotografeerd, bedankt al zijn ploeggenoten en haalt nog wat lolligheden uit met zijn rivalen die plots beste vrienden lijken te zijn. Er is spannendere televisie, zelfs rond het middaguur.

Toch loopt de spanning weer op wanneer het peloton start aan het lokale circuit in Rome. Het peloton zoeft voorbij alle historische bouwwerken die de stad rijk is, maar kan er met een snelheid van ruim vijftig kilometer per uur niet echt van genieten. Dat is voor later.

Eerst moet er gesprint worden. Net zoals in de Giro van 2018 toen er voor het laatst met een rit in lijn geëindigd werd. Een oppermachtige Sam Bennett won destijds en reed tijdens die Giro maar liefst acht keer naar een top-3 notering. Wie in Italië goed is, is ook goed in Rome.

Giro 2018 – Etappe 21
1. Sam Bennett
2. Elia Viviani z.t.
3. Jempy Drucker z.t.
4. Baptiste Planckaert z.t.
5. Manuel Belletti z.t.
6. Sacha Modolo z.t.
7. Clément Venturini z.t.
8. Paolo Simion z.t.
9. Fabio Sabatini z.t.
10. Jan Polanc z.t.

Favorieten volgens Scorito
⭐⭐⭐ Milan
⭐⭐ Ackermann, Dainese, Gaviria
⭐ Cavendish, Consonni, Matthews, Marit, Oldani

Profiel etappe 21

21

Laatste 5km

21

Deel dit artikel
Gamecenter