WK Darts

De winnende Michael

Header

Het WK Darts 2023 heeft de finale gekregen die het verdiende. Het niveau was hoog, de spanning was groot en de beste leg ooit werd gegooid. Een waar slagveld op het podium met, eerlijkheid gebiedt te zeggen, Michael Smith als terechte winnaar! Het overgrote deel van de Scorito-spelers geloofde in een zege van Michael van Gerwen en kreeg de deksel op de neus.


4 januari 2023 in Darts

Vertrouwen in van Gerwen

Zoals gezegd, het leeuwendeel van de spelers selecteerde Michael van Gerwen als captain en kwam bedrogen uit. Lange tijd was het lastig om de betere speler aan te wijzen, maar het sleutelmoment lag in set 7. De Nederlander verspeelde een 2-0 voorsprong in legs en legde bij 2-2 in legs zijn pijlen neer in de veronderstelling dat de set al gespeeld was. Een sterke streak van Michael Smith in de aankomende legs en sets legde de basis voor zijn eerste wereldtitel. 

Ronde 7

Gemiddeld boven de 100

Voor het eerst tijdens dit WK eindigde Michael van Gerwen een wedstrijd niet boven de 100 gemiddeld. Michael Smith eindigde de wedstrijd wel boven deze magische grens. 

Ronde 7 (1)

Finishen

Naast het scoren was Michael Smith ook de betere finisher van de twee. Bijna 1 op de 2 pijlen die de Engelsman op een dubbel gooide was raak. Met een keurig percentage van 47% sloot hij de wedstrijd af. 

Ronde 7 (2)

Deel dit artikel
Gamecenter