WK Darts

Kwartfinales zorgen voor drama

Header

Tot ronde 3 was er geen vuiltje aan de lucht voor de Scorito-spelers. Massaal werden er winnende captains aangewezen. In het vuistje lachend werden de punten met honderdtallen tegelijk binnengehengeld. Maar vanaf ronde 4 sloeg het om. Slechts 31% selecteerde een winnende captain en deze trend wordt vrolijk doorgetrokken naar de kwartfinales. In deze ronde plaatste 35% van de Scorito-spelers zich aan de groene kant...


2 januari 2023 in Darts

Au, mijn captain 2.0

De Welshman Jonny Clayton mag zich de puntendroogte het meeste aanrekenen. Hij werd het vaakst geselecteerd, maar gaf niet thuis tegen Dimitri van den Bergh. De absolute jackpot werd gehit door de 3% vertrouwen hadden in Gabriel Clemens. De winnende D-speler leverde daarmee 720 punten op. 

Ronde 5

Scherpschutters

Een afnemende tendens op de finishpercentages. Slechts Michael Smith kwam boven de 40% uit, de rest bleef daar (ver) onder. Zou het te maken hebben met plankenkoorts of toenemende spanning? 

Ronde 5 (1)

Wederom Michael van Gerwen

Niet voor het eerst voert Michael van Gerwen de ranglijst aan qua gegooid gemiddelde. Als enige darter wist hij in de kwartfinale boven de grens van 100 te komen. Zijn dichtste belager in deze ronde is verrassenderwijs Gabriel Clemens. De "German Giant" bereikte als eerste Duitser ooit de kwartfinale en is nu logischerwijs ook de eerste die we terugzien in de halve finale!

Ronde 5 (2)

Deel dit artikel
Gamecenter